20 лютого у Старокостянтинові, що на Хмельниччині, проведено восьмий відкритий обласний меморіал з легкої атлетики пам’яті Героя України, Героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука, колишнього вчителя фізики місцевої гімназії.

Позмагатись з однолітками на бігових доріжках та в секторах манежу міської ДЮСШ прибули школярі 2006 року народження і молодші, які представляли 7 збірних команд з міст та районів, ОТГ Хмельниччини і 2 ДЮСШ з Вінницької області.

На урочистому відкритті юних спортсменів були присутні організатори заходу: директор Старокостянтинівської ДЮСШ Майя Булавко, перший заступник голови відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін, вдова Героя України – Тетяна Бондарчук, побратими Героя, головний суддя змагань – заслужений тренер України з легкої атлетики Володимир Гоняк.

Після вітального слова Тетяни Бондарчук учасники  дійства хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні.

Змагання відбувалися в манежі під центральною трибуною міського стадіону, на якому в минулому році завершено реконструкцію легкоатлетичного ядра на 9 бігових доріжок з сучасним синтетичним покриттям і місцеві спортсмени наразі мають можливість, тренуючись в хороших умовах, примножити вагомі досягнення вихованців спортшколи: олімпійців Анатолія Бондарчука, Андрія Соколовського, Віктора Черниша, майстрів спорту міжнародного класу Віктора Болкуна, Олександра Вербицького, теперішніх членів збірної національної команди України-Миколи Нижника та Наталії  Юрчук (Ручківської).

У ході безкомпромісної боротьби найкращих результатів в особистому заліку досягли і стали переможцями:

біг на 60 м- Олександра Ващук  та  Ярослав Цяпуста з м.Старокостянтинів;

біг на 800м- Вікторія Каюмова та Петро Венгерець з м. Нетішин ;

cтрибки у довжину- Олександра Ващук (м.Старокостянтинів)та Олег Якимчук (с.Чернятин Старокостянтинівського району).

У змішаній естафеті 4х200м до числа призерів увійшли команди:1.м.Старокостянтинів,2.м.Нетішин,3.м.Хмільник Вінницької області. 

Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, медалями та комплектами олімпійської літератури від організаторів змагань. Окремими призами відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області відзначені найактивніші легкоатлети турніру.

Від admin