З метою поширення ідей олімпізму, популяризації здорового способу життя, формування свідомого ставлення до необхідності занять фізичними вправами, залучення до занять фізичною культурою і спортом шкільної та студентської молоді, відділенням НОК України  в Хмельницькій області  розпочато до 125-річниці перших Олімпійських ігор сучасності  проведення спортивно-пізнавальних заходів в навчальних закладах краю.

Олімпійський урок під гаслом «Олімпійці серед нас», організаторами якого виступили члени виконкому регіонального відділення НОК-декан факультету фізичної культури Кам’янець –Подільського національного університету імені Івана Огієнка Іван Стасюк та завідувач кафедри легкої атлетики з методикою викладання цього ж вишу Леонід Гурман, відбувся у святково прикрашеній спортивній залі Кам’янець –Подільського НВК-3.Серед запрошених також  заслужений тренер України з легкої атлетики Василь Ліщук, що перебував поряд зі своїм вихованцем Василем Матвійчуком у 2008 році на Олімпійських іграх в Пекіні.

Безпосередніми учасниками дійства, ведучим якого був  студент 3 курсу факультету  фізичної культури  КПНУ Олександр Товстокоров, стали учні  5-А класу. Із  задіянням  мультимедійного проектора їх ознайомили  з олімпійськими символами і запросили  здійснити подорож по країнах і континентах , де організовувались Олімпійські Ігри. Переглядаючи слайди із зображеннями столиць Олімпіад ,більше уваги приділили Афінам, котрі двічі-в 1896 та в 2004 роках, приймали це наймасштабніше свято спорту.

Школярам  було  доведено інформацію про те, що з 1972 року  31 студент Кам’янець-Подільського національного Університету імені Івана Огієнка взяв участь на Олімпійських Іграх в 11 видах спорту, на яких ними було здобуто тринадцять золотих, п’ять срібних та п’ять бронзових медалей. Фото олімпійців висвітлювались на екрані.

Надалі було проведено  рухову частину уроку у вигляді 7 естафет:

 «Стрибунець», «Перенесення м’яча», «Парний біг»,  «Тачки»,  «Влучний гандболіст», «Обведи», «Догори – донизу» ,під час яких діти продемонстрували свою спритність, навики володіння спортивними предметами, інвентарем,  проявили колективні дії та жагу до перемоги і впевнились в тому, що  спорт – доля сильних тілом і міцних духом людей.

Всі учасники  уроку отримали  олімпійську літературу , сувенірну продукцію  та позитивні емоції під час спілкування з організаторами заходу.

Від admin