Успішно виступили на Кубку України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок у Луцьку як вже досить відомі члени збірної Хмельницької області, так і деякі новачки. Зокрема, поза конкуренцією у ваговій категорії 49 кг серед жінок, вже не вперше, була  майстер спорту міжнародного класу Ангеліна Ломачинська, яка підкорила у двоборстві 165 кг (ривок-73кг та поштовх-92кг).

Ще одна «міжнародниця»-Аліна Марущак, з сумою 236 (111+125) кг посіла друге місце у ваговій категорії 81кг. А у Ольги Баштинюк, в.к.64кг, третя позиція -165(75+90)кг. Тож у доробку трьох названих хмельничанок повний комплект нагород (золота, срібна, бронзова медалі). Їх змогли гідно підтримати дівчата з Волочиська (Юлія Костінська, в.к.55кг, та Аліна Грек, в.к.59кг), котрі зайняли 5 місця, і Наталя Душак, в.к.64кг,-6 місце, з Хмельницького. У підсумку 10 представниць нашої області, що набрали залікові очки, вивели жіночу збірну Хмельниччини на загальне третє командне місце.

У змаганнях за участі подільських атлетів запам’ятався хіба що виступ чоловіків вагової категорії 67 кг, адже в ній першість впевнено здобув досвідчений Ярослав Заболотний з Хмельницького-271(122+149) кг, а «срібло» дісталось перспективному кам’янчанину Сергію Колеснику, 2004 року народження, який лише на 1кг випередив з сумою двоборства 257(112+145) кг спортсмена з Кривого Рогу. Набраних очок четвіркою важкоатлетів Хмельниччини вистачило лише для того, щоб посісти 9 місце серед 19 команд. Це, мабуть, антирекорд для чоловічої збірна області, котра ще недавно перебувала на лідерських позиціях в Україні.

Наразі група провідних українських важкоатлетів, серед яких і хмельничани Дмитро Чумак та Ангеліна Ломачинська, продовжують підготовку до  чемпіонату Європи (03-11 квітня), що стане заключним міжнародним стартом напередодні Олімпійських ігор в Токіо .

Від admin