Початківці групи оздоровчого плавання «Срібний дельфін» взяли участь в освітньому модулі за напрямком «Розвиток/добробут – пізнай себе»  проєкту НОК України #OlympicLab.

Захід розпочався практичним заняттям під наглядом керівника групи «Срібний дельфін» – кандидатки педагогічних наук Єлізавета Корсун в басейні  Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, де 20 дітей віком від 4 до 12 років виявляли стан своєї підготовки на даному етапі. Після розминки кожен з них успішно подолав 25-метрову дистанцію зручним для себе способом, за що отримав пам’ятні медалі.

Потім діти відвідали офіс відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області, де до них звернувся перший заступник голови обласного осередку НОК Віктор Флентін, який привітав їх з прийдешніми Міжнародним днем спорту та Всесвітнім днем здоров’я, відзначив важливість дотримання здорового способу життя, особливо в умовах всесвітньої пандемії пов’язаної з поширенням вірусу COVID-19.

До бесіди приєдналась Єлізавета Корсун, котра акцентувала увагу на необхідності  займаючись руховою діяльністю, щоденно виконувати  гімнастичні вправи та правильно харчуватись.

Далі вона зупинилася на особливостях  оздоровчого плавання в її колективі, куди батьки приводять  дітей віком від 3 років і старших, деякі з яких страждають порушенням постави. Та вже через кілька років регулярних занять більшість дітлахів під наглядом досвідчених фахівців не лише покращують стан свого здоров’я, навчившись плавати, але й надалі продовжують вдосконалюватись  у відділенні плавання Обласного центру фізичного виховання, виконуючи  розрядні нормативи та здобуваючи нагороди.

Крім того, учасники заходу з цікавістю знайомилися з сувенірною продукцією, символами і талісманами Олімпійських ігор, отримали відповіді на хвилюючі їх запитання, підтвердили бажання поглибити свої пізнання спорту в подальшому через конкурси і вікторини, що регулярно проводяться НОК України і його відділенням .

Діти отримали олімпійські подарунки від НОК України та фото на згадку в родинному олімпійському колі.

Від admin