У п’ятницю, 24 вересня, Хмельницький отримав найвищу відзнаку Парламентської Асамблеї Ради Європи – Приз Європи, церемонія вручення якого відбулася на великій сцені поблизу кінотеатру імені Т. Шевченка. Тож цю подію містяни відзначили по європейські – активними спортивними заходами на свіжому повітрі.

В неділю, 26 вересня, в тому ж місці після емоційної розминки «Будь активним! » під пісні Євробачення 2021 усі охочі стартували у легкоатлетичному пробігу «СITYBIRTHDAYRUN» на дистанціях  5 та 10 кілометрів в рамках святкування  590-річниці Дня міста та Європейського тижня спорту . Тут зібралися  ті, хто любить біг- віком від 1року 9 місяців до 83років.150 дорослих  долали трасу, прокладену 5 центральними вулицями, а 30 дітей змагалися на стометрівці.

Всього ж протягом трьох днів у різних куточках  Хмельницького було проведено понад 10 масових  спортивних, спортивно-оздоровчих  та спортивно-видовищних заходів,  направлених на популяризацію різних видів спорту та активне дозвілля містян, ініціаторами і співорганізаторами  яких виступили регіональне  відділення НОК України і міське управління молоді та спорту.

Зокрема, парк ім. І. Франка став епіцентром подій для прихильників активного способу життя. Тут відбулися показові виступи та майстер-класи з кількох популярних  видів спорту.  Учні спортивних секцій ДЮСШ міста представляли різні напрямки спортивної культури – художню, гімнастику, фехтування, дзюдо, регбі, волейбол, футбол, легку атлетику, баскетбол, настільний теніс.

З окремою програмою виступили кінологи,  які демонстрували навички своїх чотирилапих улюбленців.

Захід мав просвітницьку мету, адже завдяки таким показовим виступам можна було не лише познайомитися із вказаними видами спорту, поспілкуватися з юними спортсменами, тренерами але й навіть записатися до спортивної секції обраного виду.

На майданчиках ДЮСШ№1 відбувся турнір з мініфутболу  «Щодня Спортивний». Позмагатися за перемогу до Хмельницького приїхали команди з Тернополя, Чернівців, Кам‘янець-Подільського, Дунаївців, Красилова. Також в турнірі взяли участь збірна мерів, команда «Ветеран» (Хмельницький) та збірна Хмельницької міської ради.

 «Дякую за хорошу гру і можливість «перезавантажитися» через рух і азарт!», – звернувся до учасників футбольного турніру міський голова Олександр Симчишин, який відзначився кількома забитими голами у ворота суперників.

Там же відбувся фінальний матч Кубку міського голови з футболу серед загальноосвітніх шкіл, в якому головний трофей дістався команді НВК №2.

Недільний ранок у Національній академії Державної прикордонної служби України також розпочався зі спортивного свята «Життя — це рух, рух — це спорт», яке проходило у форматі змагань між навчальними курсами із різноманітних видів фізичної активності.
Понад 650 курсантів випробовували свої сили в таких видах як воєнізована естафета, перетягування канату, естафета з гирями, підйом переворотом та легкоатлетична естафета.
За результатами змагань переможці отримали  призи, а всі учасники заходу — яскраві емоції, заряд бадьорості та гарного настрою!

Понад 90 юнаків та дівчат з двох місцевих ДЮСШ і гості з Волочиська та Вінниці на  Південному Бузі визначили найкращих в чемпіонаті Хмельницького з веслування на байдарках та каное.

На відкритих майданчиках території ДЮСШ № 3 вирував спортивно-сімейний фестиваль «KHMELNYTSKYI FAMILY FEST 2021». Змагалися родинами 72 пари.  Спортивні сім’ї демонстрували  вправність з видів спорту, які культивуються в цій дитячо-юнацькій спортивній школі: парні ігри серед дітей та їх батьків з тенісу, настільного тенісу, виконання технічних прийомів та проведення парних естафет з тхеквондо ВТФ.

18 вересня  у тирі ЗОШ№10 відбувся Кубок міського голови зі стрільби з пневматичної гвинтівки, в якому взяли участь 180 учнів 6-11класів шкіл Хмельницької об’єднаної територіальної громади.

Крім того, у« Музеї спортивної слави міста Хмельницького»  та безпосередньо в офісі відділення НОК України в області проводяться екскурсії та олімпійські уроки з школярами міста.

Від admin