23-24 жовтня у сербській столиці Белграді відбулися змагання з фехтування на шпагах у рамках другого етапу Європейського кадетського циклу-2021.  

Першого дня хмельничанин Даніїл Мазур (тренер Юрій Мазур) та Лев Майстренко зі Львова (тренер Володимир Свистіль) здобули срібло та бронзу в індивідуальному турнірі серед 178 спортсменів 2005 року та молодших з 20 країн.   Від самого початку вони були налаштовані серйозно. Вигравши по шість боїв на 5 уколів  кожний, впевнено розташувалися у верхівці протоколу за підсумками групового етапу.

Надалі Мазур на шляху до фіналу переміг Александра Костадінова з Болгарії (15:6), румуна Джордже Петраке (15:13), товариша по команді Кирила Лепканича (15:7), росіян Антона Чеботарьова (15:12) та Євгенія Пташніка (15:11), і з рештою одним уколом за двійку виграв в угорця Матяша Кірай (15:14).

Також впевнено дійшов до півфіналу Лев Майстренко. Лише  Алек Брук, переможець першого етапу ЄКЦ у Будапешті, виявився вправнішим за нього (7:15). На жаль, не зміг впоратися з цим непоступливим британцем у поєдинку за золото і Даніїл Мазур (13:15). 

Наступного дня на третю сходинку п’єдесталу зійшов український квартет – Антоніо Помченко, Мар’ян-Антон Горецький, Назар Євтушенко та Даніїл Мазур. Для останнього ця бронза стала вже другою нагородою (після особистого срібла).  .

Українські шпажисти стартували з перемоги в 1/16 над співвітчизниками Кирилом Лепканичем, Данилом Воїновим, Максимом Русиним та Михайлом Сидоровим (45:34). В 1/8 змусили скласти зброю суперників з Туреччини (45:31). Напруженим вийшло протистояння за вхід у четвірку проти ізраїльських спортсменів: за два бої до кінця різниця була лише в один укол (32:31). Проте кінцівка зустрічі залишилася за українцями (45:35).

Гідно боролися наші хлопці й у півфіналі з Угорщиною, але чотири уколи відставання, з якими вони підійшли до заключного поєдинку командної зустрічі (26:30), відіграти все ж не вдалося (35:44). Натомість у бронзовому протистоянні з російськими шпажистами українці від самого початку захопили лідерство і вже його не віддали – 45:35.

Вітаємо Даніїла та Юрія Михайловича Мазурів з черговим гарним результатом на міжнародному рівні!

Від admin