У рамках святкових заходів з нагоди 31-річниці заснування Національного олімпійського комітету України в бібліотеках Хмельниччини розгорнуті книжкові виставки спортивної літератури, до числа експонатів яких увійшли і видання, передані книгозбірням у попередні роки в рамках Всеукраїнської акції НОК України «Олімпійська книга».

Днями до Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки на виставку «На олімпійській хвилі» завітав перший заступник голови відділення НОК України в області Віктор Флентін і вручив її працівникам чергові подарунки і нові книги із серії «Олімпійська спадщина України»: «Олімпійський рух» та «Сучасна система спортивного тренування». Тож фонд системи бібліотек міста поповнився новими виданнями про історію спорту. Презентуючи книги, Віктор Володимирович акцентував свою увагу фахівців книгозбірні на чемпіонах олімпійських ігор з Хмельниччини – Сергії Нагорному, Анатолію Бондарчуку, Ірині Мерлені, Юрії Філатову, Галині Пундик, Ользі Жовнір та інших уславлених спортсменах і наставниках краю, змістовній інформації з фотографіями у виданнях, практичних порадах щодо занять спортом та різними оздоровчими методиками.

Аналогічні зустрічі проведені з керівництвом та працівниками бібліотек обласного підпорядкування, зокрема універсальною науковою та для дітей ім. Т.Г.Шевченка, і міською центральною бібліотекою, які стали дієвими партнерами відділення НОК України в Хмельницькій області.

Бібліотекари засвідчили, що тема спорту й олімпізму не залишає байдужими представників різних поколінь.

З керівниками цих культурно-просвітницьких закладів погоджено низку заходів щодо популяризації Олімпійського руху в 2022 році, в яких передбачені зустрічі з уславленими спортсменами краю, Олімпійські уроки, вікторини, в першу чергу, під час проведення ХХІV зимових Олімпійських ігор, з нагоди Міжнародного дня спорту, Всесвітнього дня здоров’я, випуску довідково-інформаційного видання «Заслужені майстри спорту та заслужені тренери України Хмельниччини» і «Календаря знаменних і пам’ятних дат Хмельниччини на 2022 рік».

Від admin