З метою підтримки національної команди на престижному міжнародному форумі -ХХІV зимових Олімпійських іграх,  розвитку олімпійського руху в Україні, сприяння вихованню почуття патріотизму, гордості за свою державу, формування позитивного відношення до здорового способу життя, вшанування уславлених особистостей спорту,  відділення НОК України в Хмельницькій області організувало і провело 4 лютого  в різних куточках подільського  краю  церемонію «Свято олімпійського прапора».

Так, на майданчику перед  Хмельницьким обласним центром  фізичного виховання учнівської молоді  об 11.00 год. відбулося урочисте підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету зі спортсменами  відділення спортивної гімнастики вказаного закладу, де зросло 7 учасників Олімпійських ігор , в тому числі Ольга Полюк, для якої Ігри-2022 стануть четвертими в тривалій кар’єрі спочатку в якості гімнастки, а наразі фристайлістки.

Участь у святковому заході взяли члени відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор  Флентін, Cергій Заяц, Сергій Сніцер, дворазовий учасник зимових Олімпійських ігор, майстер спорту міжнародного класу  з бобслею Олександр Бортюк.  Потім вони вирушили з подарунками до манежу ХОЦФВУМ, де відбувались змагання школярів міста з легкої атлетики.

А колектив Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти підтримав нашу  олімпійську збірну  не  лише  підняттям прапорів о 12.00 год перед входом  в інститут, але й проведенням турніру з настільного тенісу серед працівників вказаного освітянського закладу, які провів член регіонального відділення НОК Олег Шнира.

В басейні Спортивно-культурного центру «Плоскирів» відбулися змагання з оздоровчого плавання для дітей віком 6-12 років-відвідувачів цього популярного в місті спортивно-оздоровчого закладу, які після отримання своїх перших спортивних відзнак з рук відповідального секретаря регіонального відділення НОК Тетяни Боровицької, побажали всім українським олімпійцям досягти своїх мрій і  повернутись з Олімпійських ігор з високими нагородами .Спортивно-оздоровче  дійство супроводжувалося демонстрацією прапорів.

Того ж дня, член виконкому відділення НОК Леонід Гурман-завідувач кафедри легкої атлетики з методикою викладання Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка  зі славними олімпійськими традиціями, запросив на аналогічну церемонію місцеву молодь, щоб  під час традиційного спортивно-видовищного свята – «Зимові забави» на території« Гала-Готелю» в Кам’янеці-Подільському також висловити  свою підтримку атлетам, які будуть змагатись під синьо-жовтим стягом на олімпійських аренах китайської столиці.

Дирекцією та тренерсько-викладацьким складом дитячо-юнацької спортивної школи «Лідер» (Гуменецька СТГ Кам’янець-Подільського району) проведено з вихованцями закладу урочисте підняття державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету. На заході було зачитано звернення президента НОК України Сергія Бубки з нагоди відкриття XXIV зимових Олімпійських ігор. Вихованці ДЮСШ «Лідер» отримали олімпійську сувенірну атрибутику та спортивну літературу.

Крім того, група любителів водного туризму з клубу «Дністровські видри» (м. Хмельницький, керівник Володимир Тарасов), перебуваючи на лижних трасах гори Драгобрат  у Закарпатській області, розгорнули  знамена і символічно запросили усіх українців вболівати за наших олімпійців, вигукуючи: «Разом ми сила! Слава Україні!».

Від admin