Фонд солідарності, про створення якого оголосив Виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК), для надання гуманітарної допомоги українській олімпійській спільноті об’єднав зусилля щодо виділення першочергової фінансової підтримки. Цей фонд був створений Міжнародним Олімпійським комітетом, Олімпійською Солідарністю та Європейськими Олімпійськими Комітетами разом з робочою групою, яку очолив президент Національного олімпійського комітету України, член МОК Сергій Бубка.

Після першої оцінки нагальних потреб української олімпійської спільноти, яка передбачала збір інформації про місцеперебування її членів та про вже діючі ініціативи, було визначено три напрямки щодо надання першочергової фінансової підтримки на 200 000 доларів США:

 – Евакуація спортсменів, тренерів та членів їх сімей  з небезпечних районів охоплених військовими діями;

– Забезпечення житлом в безпечних районах, а також харчуванням, медичною допомогою, ліками та всім іншим, що необхідно для спортсменів, тренерів та членів їх сімей;

 – Підготовка національної збірної з художньої гімнастики до наступних змагань серії Кубка світу Міжнародної федерації гімнастики  та чемпіонату Європи 2022 року, а також організація тренувальних зборів вісімнадцятьом атлетам  та п’ятьом тренерам з національної збірної з легкої атлетики в Туреччині для участі в міжнародних змаганнях.   

НОК України буде займатися розподілом коштів бенефіціарам, необхідним для виконання цих заходів.

 «Ці напрямки були визначені робочою групою як найбільш невідкладні. Проте, у найближчі дні та тижні, в залежності від того як ситуація буде розвиватися, пріоритети також  будуть змінюватися.  Фонд солідарності готовий підтримати ці напрямки та запропонувати підтримку не лише через НОК України, але також через інші НОКи, міжнародні та національні федерації,  які також ініціюють різні напрямки  допомоги українській олімпійській спільноті”, – сказав Сергій Бубка.

Крім того, МОК готовий координувати всі гуманітарні кроки, пов’язані з  негайними діями для усунення наслідків кризи біженців, а в перспективі  допомоги біженцям через Олімпійський фонд.

Від admin