Дворазовий олімпійський призер з плавання хмельничанин Михайло Романчук ,який постійно перебуває в центрі уваги представників ЗМІ, розповів про те, як переживає напад росії на Україну:

-Я не можу описати свій стан, але це дійсно важкі часи . Я говорив мамі, сестрі та іншим членам сім’ї, що варто виїхати. Проте ніхто не хоче покидати Україну, адже це- наш дім, і вони будуть його захищати. З цих причин мій батько і  мій тренер записались на військову службу, щоб оборонятися. Я  відчуваю, що я повинен захищати свою країну і себе в басейні. Це головне, чим я можу займатися і краще, що в мене виходить.

Крім того, Михайло поділився думками про російських спортсменів:

– Мені здається, що вони просто бояться висловлювати свою думку. Особливо зараз, коли в них ввели закон про фейки, які насправді є правдою.

Всі бояться висловлювати думку. Жоден російський спортсмен, з якими ми раніше спілкувались, були в гарних відносинах, так і не написав, як в нас ситуація, що в нас відбувається. Вони бояться бути покараними за правду.

– Кому ти не пробачиш цього мовчання?

– Багато кому не пробачу. З усіма був у гарних відносинах, жоден з них не спитав, що і як. Думаю, що на цьому всі наші відносини закінчились.

– Тобто вони навіть особисто не написали тобі, не запитали як ти, як родина?

– Саме так. Хоча знайомі ми протягом десяти років, завжди були в гарних відносинах, – сказав Романчук.

Від admin