IMG_0097За підтримки Хмельницького обласного відділення НОК України у святково оформленому  спортивному залі Гуменецького НВК-ЗОШ «І-ІІІ ступенів-гімназія», що в Кам’янець-Подільському районі,  з 13 по 14 березня проведено Відкритий міжрайонний  турнір зі стрибків у висоту.

Цей освітянський заклад включено до мережі шкіл із організації впровадження олімпійської освіти в навчально-виховний процес проекту НОК та Олімпійської академії України «Олімпійська освіта» , який активно реалізують палкі прихильники спорту – директор гімназії Ліна Базюк та вчитель фізичного виховання Мукола Дубчак.

Завдяки їм створені належні умови місцевим школярам для занять легкою атлетикою і стрибками у висоту зокрема.

В останні роки тут зросло чимало призерів обласних та всеукраїнських змагань, деякі з яких були присутніми на урочистому відкритті турніру зі своїми спортивними нагородами.

Всього в змаганнях взяли участь 62 легкоатлети – від початківців до ветеранів з Кам’янця-Подільського, Хотина, Старої Ушиці, Дунаєвець, Гуменець.

В ході цікавої боротьби, що розгорнулася в стрибковому секторі між спортсменами яких палко підтримували глядачі під запальні мелодії, відзначились переможці серед усіх вікових груп:

2004-2005 р.н.

Дмитро Розум’як – с. Гуменці;

Маргарита Біла – с. Гуменці.

2002-2003 р.н.

Олександр Моргуш – с. Гуменці;

Діана Соф’як – с. Гуменці.

2000-2001 р.н.

Віталій Кліновський – с. Гуменці;

Ульяна Левадна – м. Дунаївці.

1998-1999 р.н.

Віктор Гуцол – с. Гуменці;

Юлія Рудик – м. Дунаївці.

1997 р.н. і старші

Назарій Попель – с. Гуменці;

Олеся Мостова – м. Кам’янець-Подільський.

Кращими спортсменами турніру названі студентка Кам’янець-Подільського Національного університету Олеся Мостова та 9 – класник гімназії Віталій Кліновський, якому підкорилась висота 180 см. Цей 14 – річний перспективний юнак в січні переміг на першому етапі Кубку України, «Меморіалі Олексія Дем’янюка» у Львові серед однолітків і готується штурмувати нові висоти на всеукраїнському рівні.

Нагородження призерів змагань грамотами, медалями, призами від Хмельницького обласного відділення НОК України та грошовими винагородами від ПАТ Агрофірми «Авіс» провели перший заступник ХОВ НОК України Віктор Флентін, методист з фізичної культури відділу освіти, молоді та спорту Кам’янець-Подільської районної адміністрації Тамара Матвійчук і директор районної ДЮСШ МОН Олег Ковальчук.

Від admin