Вже 24 липня у Банській Бистриці (Словаччина) стартує XVІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль (ЄЮОФ). Попри надскладну ситуацію, в якій перебуває наша країна, синьо-жовтий прапор також майорітиме на цих престижних молодіжних континентальних стартах.

У Словаччині наша Національна юнацька збірна буде представлена 46-ма спортсменами, які виступатимуть у 6 видах спорту, а саме: бадмінтоні, велоспорті, дзюдо, легкій атлетиці, спортивній гімнастиці та плаванні. 

З поіменним списком команди України на ЄЮОФ-2022, який 8 липня був затверджений на засіданні Виконкому НОК України, можна ознайомитися за посиланням: 
https://noc-ukr.org/olympic/euof/festival/banska-bistricya-2022/sklad-komandi-ukraini-na-eyuof-2022/ 

Від Хмельницької області до складу збірної України увійшли два легкоатлети-кандидати в майстри спорту:

Роман Горбачов, 17.04.2006року народження, Старокостянтинівська ДЮСШ,тренер Олександр Вербицький-майстер спорту України міжнародного класу зі спортивної ходьби на 20км;

Володимир Лісіцький, 18.06.2006 року народження, Хмельницький обласний центр фізичного виховання учнівської молоді, наставник-заслужений тренер України з легкої атлетики Анатолій Новіков, майстер спорту СРСР з легкої атлетики (десятиборство).

Зауважимо, що участь нашої команди в ЄЮОФ стала можливою завдяки постійному діалогу щодо розв’язання усіх організаційних питань президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки з Європейськими Олімпійськими Комітетами на чолі зі Спіросом Капралосом, вагомій підтримці з боку Організаційного комітету фестивалю та Національного олімпійського комітетів Словаччини, який організував тренувальний табір напередодні старту змагань, а також скоординованій спільній позиції з Міністерством молоді та спорту України.

Стежте за новинами літнього ЄЮОФ-2022 на офіційному сайті Національного олімпійського комітету України, а також на сторінках НОК України/Олімпійська команда в соціальних мережах:  Facebook , Twitter , Telegram , Instagram

Бажаємо наснаги, сил та успіху нашим юним олімпійцям!

Довідково:

Заснований у 1990 році за ініціативи президента Міжнародного Олімпійського Комітету Жака Рогге, Європейський юнацький Олімпійський фестиваль став одним із найпрестижніших змагань Європи для юних спортсменів.

Представники України під егідою Національного олімпійського комітету беруть  участь з 1993 року. 

Відтоді юними олімпійцями здобуто 223 медалі – 68 золотих, 80 срібних та 74 бронзових нагород.

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – гарна школа для майбутніх перемог. У різні роки участь у літніх ЄЮОФ брали такі відомі українські спортсмени: Яна Клочкова (плавання), Єлизавета Бризгіна, Богдан Бондаренко, Ярослава Магучих (легка атлетика), Георгій Зантарая (дзюдо), Дарія Згоба, Ілля Ковтун (спортивна гімнастика), а також подільські спортсмени -чемпіони ХІ літніх ЄЮОФ (2011рік, Трабзон, Туреччина) :легкоатлетки-хмельничанка Марина Бех-Романчук (стрибки у довжину) та полончанка Олена Сідорська (біг на 800м), хмельничанин Антон Савицький (дзюдо,вагова категорія 90кг).

Від admin