З метою підтримки національної команди на престижному міжнародному форумі-XVІ літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі ,  розвитку олімпійського руху в Україні, сприяння вихованню почуття патріотизму у молодого покоління, гордості за свою державу, формування позитивного відношення до здорового способу життя, вшанування уславлених особистостей спорту,  відділення НОК України в Хмельницькій області організувало і провело 23 липня   церемонію «Свято олімпійського прапора».

Так, на майданчику перед  Хмельницьким обласним центром  фізичного виховання учнівської молоді  о 10.00 год. відбулося урочисте підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету зі спортсменами  відділень художньої гімнастики ДЮСШ№3 та  легкої атлетики ХОЦФВУМ, де зросло 7 учасників Олімпійських ігор, в тому числі титулована легкоатлетка Марина Бех- Романчук-переможниця ХІ літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю, призерка чемпіонатів світу та Європи в стрибках у довжину.

Участь у святковому заході взяли члени відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор   Флентін, дворазовий учасник зимових Олімпійських ігор, майстер спорту міжнародного класу  з бобслею Олександр Бортюк.

Право підняти Державний прапор України та прапор Національного олімпійського комітету України було надано заслуженому тренеру України з легкої атлетики Анатолію Новікову, бронзовому призеру чемпіонату Європи з легкої атлетики (десятиборство) серед юніорів 1975року, вихованець якого Володимир Лісіцький виступатиме в бігу на 200м на ХVI ЄЮОФ в Банській Бистриці, та Юрію Адамкову-багаторазовому переможцю Всеукраїнських змагань з легкої атлетики серед ветеранів.

Після урочистої частини всі присутні вирушили до парку імені Михайла Чекмана, де були залучені до традиційної руханки та 10-хвилинної пробіжки, під час якої зарядилися енергією та гарним настроєм. Далі діти отримали подарунки і зробили пам’ятне фото.

Від admin