В словацькій Банській Бистриці завершився перший змагальний день XVІ Європейського юнацького олімпійського фестивалю.

Юні українські атлети вийшли в понеділок на старт у бадмінтоні, легкій атлетиці та плаванні.

Найкращий результат серед українських спортсменів вдалося показати легкоатлету  зі Старокостянтинова Роману Горбачову у спортивній ходьбі, який зупинився за крок від нагороди та став четвертим, покращивши свій особистий результат на дистанції 5000м на одну секунду – 22хв16,43сек.

За словами старшого тренера легкоатлетичної збірної Олексія Касьянова – це гарний  результат:

«На мою думку, ЄЮОФ потрібен для того, щоб ми побачили в кого який характер. І той, хто має характер, в майбутньому може досягти гарних результатів. Роман показав залізний характер – і це найцінніше. Ми бачили якою складною була боротьба і якими важкими були для нього останні метри. Він не здавався до останнього кроку».

А перемогу в цьому виді святкував іспанець Морено Даніель Монофорт (21хв22,02сек), cрібного та бронзового призерів розділила лише 0,01сек:Нік Джоель Річард з Німеччини фінішував другим(22хв02,70сек),італієць Маттео Арізі став  третім(22хв02,71сек).

Вітаємо Романа Горбачова та його наставника –тренра викладача Старокостянтинівсьої ДЮСШ Олександра Вербицького з успішним дебютом на міжнародній арен!  Cподіваємось що виступ на цьому фестивалі стане для Романа однією з перших вагомих сходинок на шляху до успішної спортивної кар’єри.

Від admin