Спорт – це життя! Культ здорового тіла, в якому здоровий дух, завжди був притаманний українцям. А тому в Плужненській гімназії Шепетівського району Хмельницької області  однією з головних цілей є підвищення рівня фізичного і психічного стану дитини  до величин, які гарантують стабільне здоров’я і сильний дух.

Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Доброю традицією стало в гімназії  проведення спортивних заходів, присвячених Дню фізичної культури та спорту . Метою спортивного свята , який днями проведено в спортивній залі  гімназії ,  було визначено поширення ідей олімпійського руху в Україні, активізацію фізкультурно-масової роботи в навчальному закладі, формування у дітей  мотивацій до здорового способу життя, виховання учнів  на гуманістичних ідеалах олімпізму. А  сприяють отриманню нових знань про історію олімпійського ось вже 12років поспіль шефи цього навчального закладу з регіонального відділення НОК України.

Розпочалось свято загальношкільною лінійкою, на якій діти виконали Державний Гімн України. З вітальним словом до учнів гімназії звернувся директор Ростислав Конончук, також у телефонному режимі  юних спортсменів привітав перший заступник голови відділення Національного олімпійського комітету  України в Хмельницькій області  Віктор Флентін . Надалі учасники заходу  ознайомилися із положенням та алгоритмом проведення спортивних змагань.

 Свято пройшло у доброзичливій атмосфері,  де волю  емоціям дали не тільки учасники змагань, а й вболівальники. Для школярів 2-4 класів були проведені  «Веселі старти». Цей традиційний вид змагань для молодших школярів завжди викликає велику радість, приносить заряд енергії і позитивний настрій, як для самих учасників, так і для вболівальників. У запеклій боротьбі перемогу здобула команда «Блискавка» (4клас), друге та третє місце посіли відповідно команди «Смайлики» (3 клас) та «Стріла» (2 клас).

Для учнів 5-9 класів було проведені «Старти надій», у яких перемогу здобула команда «Адреналін» , друге місце посіла команда «Бешкетники». У перервах між змаганнями відбувались  конкурси: «Снайпер баскетболу» «Олімпійська вікторина» , у яких брали участь не тільки діти, а й працівники гімназії. Наостанок ,у товариській зустрічі з футзалу між учнями та працівниками гімназії  захоплююча  гра  закінчилася  з  рахунком  6:3 на користь наставників, які своєю яскравою грою довели, що футбол об’єднує всі покоління.

Багато позитивних емоцій, заряд бадьорості та гарного настрою отримали всі учасники дійства. Діти продемонстрували свої спортивні здібності, техніку виконання фізичних вправ, згуртованість, дружбу. На урочистій церемонії нагородження переможці, призери змагань, отримали грамоти, кубки та подарунки ,люб’язно надані відділенням НОК України в Хмельницькій області  . Після колективного фотографування директор побажав учням  успіху в подальших спортивних звершеннях, адже у школі сплановано заходи фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи на весь навчальний рік, тому попереду у кожного ще багато  приємних миттєвостей, позитивних емоцій та спортивних досягнень.

Від admin