У рамках партнерської благодійної програми «Дітям війни» – національної програми з тимчасового переміщення дітей  із небезпечних регіонів східної України у мальовничі куточки західної України, з метою соціалізації, оздоровлення та поліпшення їх психічного стану, без відриву від навчання, на початку жовтня  терміном на 30 або більше днів, до Кам’янця-Подільського прибуло 42 дитини середнього та старшого шкільного віку із Дніпропетровської, Донецької  та Миколаївської областей.

Діти проживають у місцевому готельно-туристичному комплексі «Гала-Готелі» , де для них підготували необхідні заходи з розвитку, психологічної допомоги, оздоровлення та ще багато різних щасливих дитячих несподіванок.

Постійне  піклування  вони  відчувають і від  Леоніда Гурмана —завідуючого кафедри легкої атлетики Кам’янець-Подільського національного університету,  заслуженого тренера України, члена виконкому відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області.  

Днями ним було організовано зустріч цих  дітей з видатними спортсменами та фахівцями краю, зокрема: з триразовим чемпіоном і срібним призером з парафутболу  літніх Паралімпійських ігор   Віталієм Трушевим ,чемпіонкою  світу та Європи з пауерліфтингу Анастасією Антонюк, доцентом кафедри фізичного виховання університету КПНУ Аліною Боднар,які провели   Олімпійський урок.

Унікальне знайомство з непересічними особистостями, нагода приміряти їхні медалі та дізнатися історію найважливіших змагань у житті спортсменів, – це все заради залучення дітей до здорового способу життя та популяризації серед них спорту.

Після уроку, діти позмагавшись у боулінгу, отримали від спортсменів сертифікати, подарунки та навіть медалі.

Від admin