Справжній книжковий скарб отримала днями бібліотека Хмельницького інституту соціальних технологій  Університету «Україна» у межах Всеукраїнських акцій «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок»  від регіонального відділення Національного олімпійського комітету України .

Близько чотирьох десятків цінних за змістовним наповненням, багатих ілюстративним матеріалом та прекрасно оздоблених видань із серії «Олімпійська спадщина України», серед них : «Олімпійський рух в Україні»,«Олімпійський рух .Історія і сучасність», енциклопедії в запитаннях та відповідях «Теніс», «Хокей на льоду», «Стрибки у воду» і методичну літературу  передав книгозбірні вишу перший заступник голови відділення НОК Віктор Флентін під час перебування і зустрічах зі студентами, керівниками та фахівцями спорту в інституті.

Вони поповнили експонати  книжкової виставки спортивної літератури «Cпорт-здоровя й сила щодає всім крила!».  Презентуючи у бібліотеці в ході лекції ці книги,  Віктор Володимирович акцентував  увагу викладачів та студентів-майбутніх бакалаврів і магістрів,що навчаються тут за спеціальністю фізична культура і спорт, на чемпіонах олімпійських ігор з Хмельниччини – Сергії Нагорному, Анатолію Бондарчуку, Ірині Мерлені, Юрії Філатову, Галині Пундик, Ользі Жовнір та інших уславлених спортсменах і наставниках краю, змістовній інформації з фотографіями у цих виданнях, практичних порадах щодо занять спортом та різних оздоровчих методиках. Особливо присутніх зацікавила авторська поетична збірка «Олімпійськими стежками» члена відділення НОК Анатолія Пасічника,присвячена зіркам спорту України.

Спілкування з викладачами інституту,який очолює заслужений тренер України з карате, доктор педагогічних наук, професор Михайло Чайковський, продовжили в приміщеннях, відведених для занять з  майбутніми фахівцями сфери фізичної культури і спорту.Зокрема, працівники профілюючої кафедри Людмила Кравчук і Вікторія Матвійчук показали представнику відділення НОК оновлений кабінет олімпійського та професійного спорту з банером «Олімпійське сузір’я України». Віктор Флентін надав свої рекомендації в подальшому оформлені в цій аудиторії «Олімпійського куточка»і пообіцяв передати найближчим часом олімпійську атрибутику для його наповнення.Крім того,гостя ознайомили з розташованими у фойє та коридорах стендах з фотогалереєю кращих спортсменів інституту та спортивними трофеями,здобутими на змаганнях різного рівня. Викладачі та студенти гордяться тим,що у традиційній Спартакіаді студентів Університету «Україна» три роки поспіль (2019,2020,2021) займали перше командне місце серед 23 інститутів. Наразі тут навчається чимало членів збірної України,cеред них призерки чемпіонатів Європи боксерка Марія Боруца та каратистка Алона Вересняк,а свій досвід здобувачам вищої освіти передають три заслужених тренери України.

Наприкінці зустрічі досягнуто домовленість про підготовку і підписання угоди про співпрацю,в тому числі щодо активного задіяння студентів інституту в проєктах, акціях і конкурсах відділення НОК України в Хмельницькій області .

Від admin