У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького регіональним відділенням Національного олімпійського комітету  України проведено традиційний спортивно-оздоровчий захід під гаслом “Спорт-це міць та сила, для душі та тіла”

Цей традиційний захід започатковано у 2018 році з метою вшанування кадрового військового з Полтавщини, педагога ,теоретика і практика фізичного виховання, одного із засновників МОК та сучасного Олімпійського руху Олексія Бутовського  ,залучення військовослужбовців до регулярних занять фізичною культурою і спортом, популяризації бігу та патріотичного виховання молоді. Цьогоріч до його програми увійшли масові забіги курсантів академії на дистанції 1кілометр для жінок і 3 кілометри для чоловіків,які тривали протягом жовтня трасою, прокладеною на території навчального закладу. Забіги відбулися в чотири етапи: щотижня   дистанції долали  курсанти різних навчальних курсів, старти яким давав олімпієць 1996 року,чемпіон світу заслужений майстер спорту з веслування на байдарках Олексій Слівінський.

Днями організатори заходу на чолі з призерами легкоатлетичних змагань європейського рівня Андрієм Мельніковим (член виконкому відділення НОК) та Леонідом Рибаком підвели підсумки заходу.    Серед навчальних курсів найкращий результат показали курсанти третього навчального курсу факультету безпеки державного кордону, спортсмени четвертого курсу цього ж факультету посіли друге місце, а третє місце вибороли курсанти третього навчального курсу факультету правоохоронної діяльності.

Вказані колективи отримали дипломи , призери в особистому заліку  на загальноакадемічному розводі були відзначені грамотами, медалями, подарунками ,а переможці ще й кубками з олімпійською символікою від відділення НОК України.

 Прикордонники впевнені, що подібні заходи допомагають їм ефективніше виконувати обов’язки служби, досягати психологічного розвантаження та сприяють реабілітації після виконання оперативно-службових та оперативно-бойових завдань.

Від admin