20-21 квітня у Кам’янці-Подільському відбулися Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських чемпіонів 1972 року – уродженців Хмельниччини – Фаїни Мельник (метання диска) та Анатолія Бондарчука (метання молота) і ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань.

На традиційний легкоатлетичний форум для метальників, який було започатковано 15 років тому і наразі проводиться під патронатом Національного олімпійського комітету України, цьогоріч прибула рекордна кількість учасників:158 спортсменів п’яти вікових груп (кадети, юнаки, юніори, молодь, дорослі) – представники 17 областей та міста Києва.

Упродовж двох днів вони виборювали нагороди в чотирьох дисциплінах – метанні списа, молота, диска і штовхання ядра в секторах стадіону місцевого національного університету імені Івана Огієнка та центрального міського стадіону імені Григорія Тонкочеєва.

Під час урочистого відкриття цього цікавого спортивного дійства спортсменів та їх наставників привітали організатори та почесні гості турніру: заступник директора департаменту гуманітарної політики-завідуючий відділу молоді та спорту Кам’янець-Подільської міської ради Володимир Костинюк, головний тренер збірної команди України Вячеслав Тиртишник, голова відділення НОК України в Хмельницькій області Віталій Огон, декан факультету фізвиховання Кам’янець-Подільського національного університету Іван Стасюк, які згадали досягнення уславлених олімпійців Поділля і побажали учасникам покращити власні рекорди.

Посприяла створенню хорошої атмосфери і погода, чим сповна скористалися атлети. За 2 змагальних дні спортсмени загалом встановили 118 особистих рекордів, а п’ятеро- виконали або підтвердили нормативи на юніорський U20 та молодіжнийU23 чемпіонати Європи-2023.

Це представники столиці, юніори: Cтаніслав Чирва (ядро 6кг-19,10м),Вікторія Соломенник(ядро-14,70м), Валерія Дмитровська (молот-63,36м) та Олександр Титаренко (диск 1,75кг-57,20м) з Сумщини, а також Еріка Лукач (спис-54,79м) з Київщини-категорія молодь.

Варто відзначити і вдалий виступ Ірини Климець з Волині: дворазова учасниця Олімпійських ігор метнула молот на 71,35 м – найкращий особистий результат для неї за останні три роки.

Порадувала своїх тренерів місцева легкоатлетка Дарія Новак, котра перемогла в метанні списа серед дівчат U16.

Усі переможці та призери  змагань  в особистому заліку отримали грамоти, медалі, кубки, подарунки від організаторів заходу та спонсорів і незабутні враження від перебування в багатому на історичні, культурні, природні пам’ятки місті над Смотричем.

У Кам’янець-Подільському продовжує перебувати на навчально-тренувальних зборах група провідних українських спортсменів-метальників та їх наставники, де їм створені належні умови для подальшого вдосконалення.

Від admin