З 15 по 23 квітня у столиці Вірменії Єревані відбувається чемпіонат Європи-2023 з важкої атлетики . Загалом на турнірі розіграють по 10 комплектів нагород у змаганнях чоловіків та жінок.

Україну представляють 14 спортсменів, в тому числі двоє — у жіночих змаганнях з Хмельниччини:  Ангеліна Ломачинська та Надія Шпилька .

15 квітня Ангеліна здобула перші медалі -дві бронзи, для нашої країни. Виступаючи у ваговій категорії до 49 кг, вона показала третій результат у ривку 81 кг, а у  поштовху  стала п’ятою після того як у третій спробі взяла 95 кілограмів. Попри цей результат атлетка за сумою двох видів з особистим рекордом здобула бронзову медаль-176кг, на попередньому Євро-2022 Ангеліна була другою-167 кг. Значно додали і її суперниці.

Цьогоріч у  ривку та за сумою Ломачинська поступилась румунській важкоатлетці Міхаелі Камбей. Чемпіонка Євро-2023 у ривку показала результат 92 кг та за сумою – 198 кг, оновивши континентальний  рекорд Європи. Другою  стала італійка Джулія Імперіо – 83 кг та 183 кг у ривку та за сумою відповідно.

Вітаємо спортсменку та її тренера Ярослава Заболотного з черговим успіхом на європейських помостах, бажаємо покращити власні показники для здобуття олімпійської ліцензії у Париж-2024.

Від admin