За ініціативи громадських волонтерських організацій, місцевої бігової спільноти при підтримці Національної академії Державної прикордонної служби України, обласної військової адміністрації та міської ради, в Хмельницькому протягом минулого уікенду відбулися два благодійні старти.

В атмосфері єдності заради спільної мети – збору коштів на потреби бойових підрозділів 15-го мобільного прикордонного загону “Сталевий кордон” Гвардії Наступу у суботу до забігів на вулиці Прибузькій  долучились 1 тисяча 375 військовослужбовців і цивільних різного віку. Дистанції на вибір були під силу кожному: 500 метрів для дітей, 1 кілометр або 3 кілометри для дорослих. Також, усі охочі мали змогу взяти участь у благодійному аукціоні та придбати картини або воєнні трофеї.

Всіх, хто долучився до пробігу, нагородили оригінальними пам’ятними медалями патріотичного спрямування ,а переможців відзначили ще й призами від спонсорів.

Під час урочистого підведення підсумків дійства представники ГО «Підтримка України» передали українським захисникам-прикордонникам два тепловізори, два монітори та три  планшети, придбаних на зібрані понад  300тисяч гривень грошові внески  від учасників забігів.

А в неділю у дендропарку відбувся ще один благодійний біговий захід -«Проскурів Run».

Понад 150 спортсменів змагалися на дистанціях 10, 6 та 2 км.

Для найменших учасників організували дитячі забіги на 1000, 500 та 100 метрів.

Усі зібрані кошти направили на купівлю приладу нічного бачення для 8 полку спецпризначення ЗСУ, адже саме завдяки  зусиллям  українських воїнів ми маємо можливість проводити такі заходи.

Члени відділення Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області  прийняли активну участь в проведенні обох пробігів. Зокрема, військовослужбовці- олімпієць 1996року, переможець і багаторазовий призер чемпіонатів світу з веслування на байдарках Олексій Слівінський, призер міжнародних та всеукраїнських змагань з легкої атлетики Андрій Мельніков, а також учасниця Ігор 2008 та 2012років марафонка Тетяна Загрійчук, були задіяні в якості організаторів та суддів. А ветерани військової служби, очільники Клубу ветеранів легкої атлетики Віктор Флентін та Олександр Нагуляк були серед лідерів- бігунів у своїх вікових групах, успішно долаючи траси пробігів.

Ми щиро вдячні усім, хто долучився до організації та проведення пробігів! Ці благодійні заходи ще раз довели, що наша сила – в єдності!

Разом до перемоги!  Відстоїмо кожен метр України!

Від admin