2 червня на етапі “Діамантової ліги” у Флоренції (Італія) хмельничанка Марина Бех-Романчук стала третьою в стрибках у довжину.

А змагалися з нею в стрибковому секторі стадіону “Luigi Ridolfi” найтитулованіші легкоатлетки сьогодення в цьому виді:
– олімпійська чемпіонка німкеня Малайка Мігамбо
– чотириразова переможниця Діамантової ліги, дворазова чемпіонка Європи сербка Івана Вулета
– діюча чемпіонка Європи в приміщенні британка Жазмін Соєрс
– віцечемпіонка світу Есе Бруме з Нігерії
– місцева зірка – срібна призерка Євро-2023 в приміщенні Ларісса Япічіно

А боротьба за призові місця між ними відбувалась таким чином.

Після стартових спроб хмельничанка розташувала на проміжному другому місці— позаду 20-річної Япічіно, що перестрибнула Марину на 20 сантиметрів, продемонструвавши 6,79м.
На другій позиції Бех-Романчук трималася до четвертої спроби. Саме тоді її випередила американка Тара Девіс-Вудголл, стрибнувши 6,74м. Натомість українка свій результат не змогла покращити.
Після 5 спроб саме між Бех-Романчук, Япічіно та Девіс-Вудголл розгорнулася боротьба за розподіл місць на подіумі. Марина у вирішальній 6-й спробі зробила заступ і підсумковий результат не поліпшила — третє місце, Бруме четверта (6,58 м). Ще в сантиметрі позаду Малайка Мігамбо (6,57м).

“Бронза” для Марини стала другою нагородою на цьогорічній “Діамантовій лізі”, адже напередодні здобула “срібло” етапу Ліги в Рабаті у потрійному стрибку.

На змаганнях у Флоренції виступила також наша землячка- вихованка Нетішинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, а нині представниця Донецької області Вікторія Ткачук, яка бігову дистанцію 400 м з бар’єрами завершила п’ятою (54,71 сек), а найкращий результат сезону в світі показала голландка Фемке Бол (52,43 сек).


Гордимося і вболіваймо за подолянок, котрі гідно тримають спортивний фронт! Все буде Україна!

Від admin