Регіональним відділенням НОК України у взаємодії з громадською організацією «Федерація дзюдо Хмельниччини» реалізований напрямок «Чат з чемпіонами та навички лідерства» Всеукраїнського спортивно-інтерактивного заходу для дітей та молоді #OlympicLab, який впроваджується Національним олімпійським комітетом України.

На запрошення голови  відділення НОК України в Хмельницькій області, президента  ГО «Федерація дзюдо Хмельниччини» Віталія Огона до Хмельницького завітали одразу три  титуловані дзюдоїсти-олімпійці України:
– Роман Гонтюк – срібний призер XXVIII ігор в Афінах (2004), бронзовий призер XXIX  ігор 2008 року в Пекіні
– Генна́дій  Білоді́д – бронзовий призер чемпіонату світу 2005, чемпіон Європи 2001 та 2003 років
– Сергій Дребот-бронзовий призер І Європейських ігор (2015 рік), чемпіон (2011 рік) та бронзовий медаліст (2012, 2013 роки) чемпіонатів Європи в команді.

Вони провели майстер – клас з понад 200 юними дзюдоїстами спортклубів Хмельниччини та приїжджими атлетами , більшість з яких напередодні змагалися на Всеукраїнському турнірі з дзюдо «Кубок Поділля».

Після розминки відпрацьовували конкретні особливості різних прийомів в спарингах, ділилися набутим досвідом.

Протягом трьох годин уславлені олімпійці розповідали про реалізацію своє їзаповітної мети – сходження від початківців до перемог на найпрестижніших міжнародних змаганнях, успіхах та поразках під час тривалих виступів у професійному спорті, продемонстрували “коронні” прийоми, завдяки яким здобували нагороди та відповіли на десятки інших запитань, котрі задавала молодь. Їхні виступи викликали захоплення та супроводжувались тривалими оплесками присутніх спортсменів, тренерів, групи підтримки – переважно членів родин юних дзюдоїстів.

Особливий сплеск емоцій виликала символічна естафета олімпійського вогню при передачі запаленого факела від уславлених спортсменів до нинішнього покоління дзюдоїстів, яким ще належить примножити здобутки українських спортсменів , в тому числі відомих вихованців ДЮСШ Хмельниччини: Ірини Кіндзерської, Антона Савицького.

По завершенню цікавого і корисного дійства відбулась фотосесія, бажаючі отримали автографи, а найбільш активні відзначені подарунками від регіонального відділення НОК України.

Від admin