Відділенням Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області проведено Всеукраїнський спортивно-інтерактивний захід серед дітей та молоді #OlympicLab за напрямком «Основи розвитку бізнесу та кар’єри» з вихованцями Славутської дитячо-юнацької спортивної школи.

Захід відбувся в рамках спортивно-розважального свята з нагоди 29-річниці заснування ПП «Влад» (м. Славута), ініціатором і організатором якого став керівник вказаного підприємства – член регіонального відділення НОК України Олександр МУЗАЛЕВСЬКИЙ.

До зони відпочинку у  мальовничій місцевості «Голубі озера» поблизу села Стригани були запрошені: учні відділення легкої атлетики Славутської ДЮСШ, ветерани спорту з Хмельницької, Полонської, Ярмолинецької територіальних громад, в тому числі 5 членів відділення НОК України в Хмельницькій області.

Під час спілкування юні спортсмени дізналися про те, як улюблений вид спорту може перерости у справу всього життя.

Зокрема, 88-річний заслужений працівник фізичної культури та спорту України, член виконкому регіонального відділення НОК, Почесний громадянин міста Хмельницький Віктор БАРБАЛЮК на власному прикладі розповів дітям, яких успіхів можна досягти, поєднавши спорт, бізнес і кар’єру.

 Він – випускник Славутської загальноосвітньої школи №1 та Львівського державного інституту фізичної культури, пройшов шлях від тренера з греко-римської та вільної боротьби, директора спортшкіл №1, №3  до заступника Хмельницького міського голови, освоївши будівничі професії та здобувши досвід роботи на керівних посадах. На збудованих за його безпосередньою участю спортивних аренах обласного центру зросли відомі Олімпійці краю: Іріні МЕРЛЕНІ (вільна боротьба), Ольга ПОЛЮК (фристайл), Лариса ЗАСПА (гандбол) та десятки інших спортсменів міжнародного рівня з різних видів. Наразі Віктор Денисович продовжує активно втілювати проєкти щодо популяризації спортивного та олімпійського рухів в якості голови президії ПО Хмельницька обласна організація Асоціації ветеранів спорту України.

Після цікавої лекції запрошені юні легкоатлети та ветерани спорту, в тому числі члени відділення НОК Віктор ФЛЕНТІН, Олександр МУЗАЛЕВСЬКИЙ, Олександр  НАГУЛЯК, в обраному для кожного комфортному темпі, успішно пробігли 12 – кілометрову трасу, прокладену просіками та дорогами лісистої місцевості.  Найбільш підготовлені продемонстрували запал бадьорості і перевірили свою готовність до подальших всеукраїнських та міжнародних стартів.

Всі учасники традиційного пробігу, започаткованому в 2016  році, отримали сертифікати, футболки з логотипами #ОlympicLab і ПП «Влад» та пам’ятні медалі. Подарунками відзначені  також найстарший учасник пробігу -85-річний Володимир БОХОНСЬКИЙ та члени ПП «Влад», котрі активно підтримували бігунів.

Подякою та подарунком відділення НОК та ПО Хмельницька обласна організація Асоціації ветеранів спорту України відзначений ініціатор заходу Олександр МУЗАЛЕВСЬКИЙ, який  в шкільні роки, тренуючись в Славутській ДЮСШ, ставав призером всеукраїнських та всесоюзних легкоатлетичних змагань серед юнаків, був факелоносцем естафети олімпійського вогню Ігор ХХІІ Олімпіади, а нині є успішним бізнесменом та головою Громадської організації ветеранів легкої атлетики України, організовуючи спортивні заходи з ветеранами на всеукраїнському рівні, а також підтримуючи місцевих легкоатлетів .

В подальшому була проведена символічна передача естафети олімпійського вогню від ветеранів до вихованців ДЮСШ.

Всі присутні мали можливість зайнятися оздоровленням біля водойми ,а також взяти участь у майстер-класі з веслуванням на САПах, який провів член регіонального відділення НОК Володимир ТАРАСОВ.

Від admin