З 23 по 29 липня Марібор (Словенія) приймає ХVII літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль за участю 3635 атлетів 14-18 років з 48 країн континенту.

На одному з найпрестижніших мультиспортивних форумів Європи цього року Україну  представляють 55 юних спортсменів і спортсменок, які виступлять у 7-ми з 10-ти видів спорту .

Наша команда бере участь у змаганнях з баскетболу 3х3, велоспорту (шосе), велоспорту (маунтенбайк), спортивної гімнастики, дзюдо, легкої атлетики та плавання.

Серед українців є двоє юних олімпійців з Хмельниччини:

Марія Кушко, 2008 року народження, учениця Кам’янець-Подільського ліцею №5-велосипедистка (маунтенбайк );

Роман Горбачов,2006 року народження, випускник Старокостянтинівського ліцею імені М.С. Рудяка-легкоатлет (спортивна ходьба).

В понеділок у Мариборі завершився перший змагальний день фестивалю, під час якого легкоатлети боролися за два комплекти нагород.

Роман Горбачов зупинився за крок від нагороди.

Зі старту ходьби на 5000м серед юнаків високий темп задали фаворити змагань італієць Джузеппе Дісабато та іспанець Даніел Монфорт.

Після подолання 1000 м визначились дві пари, які в подальшому, почергово змінюючи один одного, розіграли медалі: італієць з іспанцем боролись за золото, а Роман з представником Німеччини Ніком Джонсоном Річардом –за бронзу.

Найважчими для нашого атлета стали заключні 500 м,коли його зумів обійти німецький скороход. Проявляючи залізний характер, Горбачов боровся до останнього кола, та все ж йому забракло сил і він поступився супернику.

У підсумку вказані спортсмени фінішували в такому порядку:

1.Даніел Монфорт (Іспанія)-20хв22,18сек.

2.Джузеппе Дісабато (Італія)-20хв35,69сек.

3.Нік Джонсон Річард (Німеччина)-21хв05,41сек.

4.Роман Горбачов (Україна)-21хв12,91сек.

Варто відзначити, що як і минулого року на ХVI літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в Словаччині, Даніел Монфорт став чемпіоном, а Нік Джонсон Річард додав бронзу до срібла 2022 року. Роман, на жаль, знову четвертий. Цьогоріч усі вказані спортсмени змагалися на більш високих швидкостях, адже більш як на 1 хвилину покращили результати ХVI фестивалю.

Вітаємо Романа Горбачова та його наставників зі Старокостянтинівської ДЮСШ–тренера викладача Олександра Вербицького (наразі перебуває в ЗСУ) та заслуженого тренера України з Володимира Гоняка з  успішним виступом на міжнародній арені!

Сподіваємось, що здобутий досвід на цьому фестивалі стане для Романа вагомою сходинкою на шляху до успішної спортивної кар’єри.

Від admin