Відділенням НОК України в Хмельницькій області  в рамках відзначення Дня Британії  проведено спортивно-пізнавальний захід, присвячений також Міжнародному Олімпійському дню                                                  

30 червня в середмісті Хмельницького панував дух Британії. В сквері ім. Т. Шевченка було розгорнуто багато локацій, де усі охочі могли краще ознайомитися з традиціями туманного Альбіону, випробувати власні сили в популярних у цій країні видах спорту (боулінг, дартс, фрісбі, гра Kahoot ,настільний футбол) попрактикуватися в спілкуванні англійською, переглянути фото, зроблені дітьми та професійними фотографами.

Захід став жестом вдячності британському народу за підтримку українців в боротьбі проти рашистського окупанта, небайдужість і принципову позицію.

Більше дізналися учасники заходу і про місто-побратим Шеффілд, з яким хмельничани підписали угоду про побратимство в грудні минулого року.

Своїми враженнями про особисті контакти з  британськими  спортсменами, закарбованими на десятках фотосвітлинах під час міжнародних легкоатлетичних  змагань ветеранів спорту в 1995-2022 роках, поділився перший заступник  голови регіонального відділення НОК Віктор Флентін.                                                 

Спілкування  з відвідувачами заходу різних вікових категорій відбувалось  в  окремій локації, де було представлено спортивну літературу на англійській мові, видану за сприяння НОК України, олімпійські символи, серед яких талісман «Венлок» і колекційні набори значків до Олімпіади-2012.

Хмельничани активно  цікавилися історією розвитку Олімпійського руху в Британії . Деякі з них були вражені тим, що вона була однією з 14 країн, що брали участь в першій сучасній Олімпіаді в Афінах 1896 року, і з тих пір спортсмени Великої Британії не лише не пропустили жодної Олімпіади, а спромоглися тричі (1908,1948, 2012рр) провести в Лондоні Олімпійські ігри з літніх видів спорту.

Усі бажаючі мали змогу зробити фото з  олімпійськими символами та отримати  сувенірну продукцію.

Від admin