Напередодні Дня знань в актовій залі Хмельницького колегіуму імені Володимира Козубняка з вчителями фізичної культури 53 закладів загальної середньої освіти Хмельницької міської територіальної громади відбулася ініційована досвідченими фахівцями освітянських та спортивних закладів області нарада з питань організації освітнього процесу з фізичної культури

Після обговорення питання проведення учнівської Спортивної ліги серед школярів Хмельницької міської територіальної громади з 11 видів спорту у 2023/2024 навчальному році, цікаву інформацію отримали присутні від першого заступника голови відділення НОК України в області Віктора Флентіна.

Він розповів про стан підготовки провідних спортсменів  Хмельниччини до Ігор ХХХІІІ Олімпіади в Парижі та підсумки їх виступів і перспективної молоді на ІІІ Європейських іграх, чемпіонатах світу з плавання, легкої атлетики, кульової стрільби, а також ХVII літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі ,що відбулися в поточному році.

Він поділився досвідом щодо проведення масових спортивно-пізнавальних заходів, проєктів та конкурсів НОК України, які традиційно розпочинаються у вересні в навчальних закладах України. Детальніше зупинився на цьогорічних особливостях. Були обговорені можливі варіанти проведення Всеукраїнського проєкту серед дітей та молоді «Олімпійський урок #BeActive»в рамках Європейського тижня спорту, визначений заклад-навчально-виховний комплекс №2, з яким буде реалізовано центральний Олімпійський урок в Хмельницькій МТГ.

Інший член відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області- методист Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Віталій Шкарпета детальніше зупинився, зокрема, на реалізації проєкту НОК Олімпійське лелеченя».

Організатори наради відзначили, що Олімпійська освіта дозволяє зацікавити та залучити максимальну кількість дітей і молодь до ідеалів та цінностей олімпізму, рухової активності і повідомили вчителів про порядок отримання у регіональному відділенні  атрибутики  з олімпійською символікою для проведення «Олімпійських уроків-2023».

Розроблені відділенням НОК положення з рекомендаціями про реалізацію цих проєктів в області направлені до підрозділів освіти виконавчої влади ОТГ.

Від admin