У Солобковецькому ліцеї  Хмельницького району відбувся Олімпійський урок, яким розпочалися в області заходи під гаслом  «Будь активним!» з нагоди Європейського тижня спорту.

До школярів цього освітянського закладу Солобковецької селищної ради завітали фахівці спорту на чолі з першим заступником голови відділення  НОК України Віктором Флентіним, переможцем та призером І Європейських ігор майстрів (ветеранів) з легкої атлетики (2008р) не випадково, адже тут зростають активні учасники олімпійського руху.

Дійство пізнавального спрямування зі 40 здобувачами освіти  відбувалося в присутності директорки ліцею Наталії Ткачук, вчителів фізвиховання Майї Бернади і Руслана Цмикайла .

В cвоєму виступі Віктор Флентін про історію Олімпійських ігор Віктор Флентін  зробив наголос на видатних спортсменах подільського краю, переможцях та учасниках Олімпійських ігор, які представляли жовто-блакитний прапор України на олімпійських аренах. Свій помітний внесок в олімпійському русі роблять і випускники місцевого ліцею.

Cеред них-тридцятирічна Людмила Оляновська, котра почала своє сходження до призерки чемпіонатів світу та Європи в Ярмолинецькій ДЮСШ, що в 10 кілометрах від Солобковець. Наразі вона – заслужений майстер спорту України, бронзова призерка чемпіонату світу  (2015р), є діючою рекордсменкою України в спортивній ходьбі на дистанціях 5км, 10км та 20км, учасниця Олімпійських ігор в Токіо, представляє Київську область.

 У її доробку 5 медалей найпрестижніших континентальних змагань: срібна призерка чемпіонату Європи (2014р) та командних чемпіонатів Європи у командному заліку (2021р, 2023р) серед дорослих, чемпіонка (2013р) та срібна призерка чемпіонату (2015р) Європи серед молоді у

Молодша сестра титулованої легкоатлетки-Олександра Оляновська досягла рівня майстра спорту, виборювала призові місця на всеукраїнських змаганнях також у спортивній ходьбі.

Згадали і про естафету олімпійського вогню  ХХІІ Ігор, котра пройшла  8 липня 1980 року через живий коридор односельчан головною вулицею Солобковець .Факелоносцями того знакового для них дня стали випускники школи Борис Гунько та Анатолій Матвійчук-призери всеукраїнських  легкоатлетичних змагань серед студентів.

Віктор Флентін також поділився власними враженнями про ту вогняну подію, так як 9 липня проніс  вогонь у своєму смолоскипі  кілометровим відрізком в напрямку Вінницької області.

Зацікавили присутніх його розповіді і про ветеранський спорт, продовжуючи свою активну рухову діяльність чимало  відомих особистостей області, на спортивних аренах якої цьогоріч були успішно проведені Всеукраїнські ігри ветеранів спорту пам`яті М.М.Баки з волейболу та легкої атлетики.

З присутніми була проведена символічна естафета з запаленим смолоскипом та  виставкові змагання з підтягування на поперечині.

На завершення зустрічі школярам побажали досягти гарних успіхів у навчанні, обрати і вдосконалюватися у любимому виді спорту та вручили сувенірну продукцію з символікою Європейського тижня спорту. Крім того, запросили відвідати офіс відділення і підібрати нові експонатами для поповнення експозиції олімпійського куточка ліцею.

Від admin