20 вересня в рамках Олімпійського тижня заклади вищої освіти Хмельницької області взяли участь у спортивних заходах, приурочених до Міжнародного дня студентського спорту. Відтак, цей день об’єднав більше тисячі учасників по всій Хмельниччині, які впродовж дня, у своїх освітніх закладах, могли доєднатися до флешмобів-руханок, масових легкоатлетичних забігів, різноманітних спортивно-масових заходів, майстер-класів та презентацій видів спорту.

Зокрема:

у Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті проводився у парку відпочинку імені М. Чекмана легкоатлетичний забіг «Рухайся у ритмі Перемоги!» за участю 80 студентів  та флешмоб «Разом до Перемоги» на території інституту, де активну участь взяли 250 здобувачів вищої освіти.

у Хмельницькому інституті соціальних технологій Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» розпочався з патріотичної руханки «Скоро Перемога», організованої кафедрою «Фізичної терапії, ерготерапії, фізичної культури і спорту». Укреативному комплексі фізичних вправ учасники руханки імпровізовано повторювали техніку безпеки під час повітряної тривоги: шукали укриття, ховалися від загроз і впевнено крокували до нашої спільної Перемоги. Потужний заряд бадьорості та позитивних емоцій отримали 60 викладачів та студентів вишу.

у Хмельницькому базовому медичному фаховому коледжі  проводилися: першість коледжу з волейболу, масовий легкоатлетичний забіг серед здобувачів освіти, особиста першість з армреслінгу та гирьового спорту, показові виступи з кікбоксингу, боротьби самбо, спортивної гімнастики, святкові урочистості до Міжнародного дня студентського спорту та нагородження кращих спортсменів коледжу, спортивний флешмоб-руханка за участю 788 студентів.

у Шепетівському медичному фаховому коледжі організовано та проведено легкоатлетичний забіг серед студентської молоді. Всього брали участь 97 здобувачів освіти.

В організації та проведенні вказаних заходів взяли члени регіонального відділення НОК – Сергій Сніцер, Тетяна Бойко та Віктор Флентін.

Така ініціатива має на меті формування здорового способу життя та широкого залучення студентської молоді до регулярних занять фізичною культурою та спортом, підвищення рухової активності та зміцнення здоров’я студентської молоді, популяризації та подальшого розвитку видів спорту.

Від admin