До Хмельницького ліцею №7 завітав проєкт Національного олімпійського комітету України «Do Like Оlympians», у рамках якого 70 учнів 6-7 класів мали можливість зустрітись з керівниками регіонального відділення НОК України: першим заступником голови Віктором Флентіним та відповідальним секретарем, учасницею  Ігор ХХVIII Олімпіади 2004 року в Афінах Людмилою Головченко (вільна боротьба).

Спортивно-пізнавальний захід розпочався бесідою з школярами в актовій залі. У своєму виступі Віктор  Флентін ознайомив присутніх з історією розвитку олімпізму на Хмельниччині, уславленими спортсменами з обласного центру. Особливо виділив серед них мешканців мікрорайону Гречани, де розташований ліцей №7. Це відомі в краї спортсмени ї тренери: легкоатлети Микола Саварчук, Надія Тарасова, Анатолій Чернобай, майстер спорту міжнародного класу з вільної боротьби Володимир Поворознюк, кожен з яких став безпосереднім активістом олімпійського руху.

А гордістю ліцею є її колишня учениця Ольга Полюк, котра за тривалу спортивну кар’єру cпромоглася виступити на чотирьох Зимових Олімпійських іграх (2010-2022 роки), увійти до числа призерок у фристайлі (акробатика) на світових та європейських форумах (чемпіонатах і кубках), здобути звання заслуженого майстра спорту України. Ольгу завжди раді бачити в цьому навчальному закладі.

Надалі Віктор Флентін детально розповів присутнім про  пронесення священного олімпійського вогню миру і дружби 8 – 9 липня 1980 року головними магістралями міста, адже він був факелоносцем тієї естафети. Саме ця знакова для Хмельницького подія визначила назву нової на той час вулиці- Олімпійська, що поруч з ліцеєм. Для кращого занурення у ті події було продемонстровано фрагменти документального фільму «Олімпійський вогонь на Хмельниччині».

Людмила Головченко акцентувала увагу на жіночій боротьбі, котра дебютувала на Іграх-2004 в олімпійській програмі, та вагомому вкладі місцевих спортсменок і тренерів на початку розвитку цієї дисципліни в нашій державі, так як перші золоті медалі для України на офіційних змаганнях здобули хмельничанки: Тетяна Комарницька на чемпіонатах Європи, а Іріні Мерлені-на світових першостях і  Олімпіаді -2004. Людмила Головченко поділилася своїми враженнями від перебування на тих Іграх в Афінах, відзначила важливість рухової активності та здорового способу життя, запросила до постійних тренувань в групи вільної боротьби , вказавши  кілька осередків і місць їх дислокації в місті.

В ході спілкування була проведена вікторина з присутніми на олімпійську тематику, надавались відповіді на запитання в галузі спорту, котрі  сьогодні цікавлять молодь.

Згодом усі перейшли до спортивної зали, де відбулася олімпійська руханка, яку під музичні акорди провела титулована спортсменка, багаторазова переможниця і призерка престижних всеукраїнських і міжнародних змагань Людмила Головченко, та виявили найвправнішого юнака у підтягувані на поперечині.

На завершення зустрічі найактивніші ліцеїсти отримали подарунки та футболки з логотипом проєкту від організаторів і позитивні емоції під час традиційних стрибків з на фоні  тематичного банера, символічної естафети з олімпійським факелом. Усім присутнім ліцеїстам була вручена нагородна олімпійська атрибутика.

Від admin