У Львові завершився чемпіонат України з боксу за участю 258 бійців: 168 чоловіків та 90 жінок. В межах змагань визначалися переможці у 13 вагових категоріях серед боксерів та 12 – у боксерок. “Олімпійськими” є сім та шість категорій відповідно. Однак у чоловічій категорії 80 кілограмів володар путівки на Ігри-2024 уже відомий –полтавчанин Олександр Хижняк, який став чемпіоном Європейських ігор-2023.

Чемпіонат у Львові був відбірковим до кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду-2024, які відбудуться наступного року:29 лютого — 12 березня в Італії та 23 травня — 3 червня в Таїланді.

У підсумку 4 лідери збірної Хмельниччини зійшли на п’єдестал пошани, здобувши медалі усіх ґатунків.

Аркадій Карцан у ваговій категорії 92 кілограми впевнено дійшов до фіналу. У вирішальному бою на нього чекав Сергій Горсков із Харківщини. Двобій видався видовищним та переможним саме для хмельничанина. Одноголосним рішенням суддів чемпіоном України визнали Аркадія.

Близькою до чемпіонства була і Ярослава Маринчук. Представниця Хмельниччини  вагової категорії 50 кілограмів у фіналі поступилися Тетяні Коб з Волині. А відтак – Ярослава стала срібною призеркою чемпіонату. Ще дві хмельничанки – Марія Боруца та Валерія Скрипник, здобули бронзові медалі у ваговій категорії 75 кілограмів.

Вітаємо призерів національного чемпіонату та їх наставників з успішним виступом на боксерському ринзі у Львові, а також бажаємо  здійснення заповітної мрії Аркадія-відібратися на Олімпійські ігри в Париж!

Від admin