На Кубку України з легкої атлетики серед ветеранів фізичної культури і спорту у приміщенні, що відбувався 16-17 грудня в манежі Олімпійського коледжу ім. Івана Піддубного та в Олімпійський центр «Конча-Заспа»(Київ), одним з найпомітніших став представник збірної Хмельницької області Володимир Бохонський.

85-річний почесний громадянин колишнього Ярмолинецького району, професійне життя якого було здебільшого пов’язане з виробництвом сільськогосподарської продукції в якості дипломованого агронома, досягнувши пенсійного віку, почав активно регулярно займатись руховою активністю, відддаючи перевагу оздоровчому бігу та ходьбі.

Згодом Володимир Федорович вийшов на рівень підготовки, що спробував себе у ветеранському спорті і почав успішно конкурувати з ровесниками спочатку на обласних і всеукраїнських змаганнях, здобув в складі української команди срібну нагороду чемпіонату світу серед ветеранів в спортивній ходьбі, а в останні роки став лідером серед найбільш вікових бігунів нашої країни. Ось і цього разу зумів першого дня встановити новий рекорд Укоаїни у віковій групі 85 років в бігу на 1500м, а наступного дня протягом однієї години значно покращив досягнення серед співвітчизників у бігу на 800 та 3000 метрів. Наразі він є рекордсменом у цих дисциплінах у двох вікових рупах – 80 та 85 років.

Тож вітаємо шанованого ветерана з черговими перемогами!

Від admin