Днями в Хмельницькому закладі дошкільної освіти №48 «Червона квіточка» регіональним відділенням НОК України підготовлено і реалізовано Всеукраїнський проєкт «Do like Olympians».

У цьому фізкультурно-пізнавальному заході під гаслом «Спорт єднає покоління» взяли участь 40 вихованців груп старшого дошкільного віку, на зустріч з якими прибули відомі місті спортсмени- вихованці «Червоної квіточки» минулих років: переможці обласних і всеукраїнських юнацьких змагань та гордість закладу -заслужена майстер спорту Ольга Полюк , член збірної команди України з фристайлу (акробатика) з 2005 року, чотириразова учасниця зимових Олімпійських ігор (2010,2014,2018 2022р.р.), призерка чемпіонату світу, етапів Кубка світу та Європи, а також перший заступник голови відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін .

Господарі освітянського закладу добре підготувалися до  спортивного свята: виготовили плакат, на якому зафіксували найвагоміші здобутки Ольги Полюк в житті та спорті у вигляді 18 фотографій та 6 таблиць, представили 30 дитячих  малюнків на спортивну тематику. А головне, діти продемонстрували отримані вміння та навички  злагодженої  рухової активності під час виконання гімнастичних та дихальних вправ, які організувала інструктор фізкультури закладу Лілія Чабанюк.

Потім в показових виступах свої види спорту представили гості: Вероніка Кучер (спортивні танці), Cофія Скляревська (повітряна гімнастика), Артем Величко (футбол).

У своєму виступі Віктор Флентін розповів про олімпійські цінності, спортивні здобутки мешканців  мікрорайону Гречани, де розташований ЗДО№48 і проживають більшість його вихованців , а також про спортивні дитячо-юнацькі заклади міста.

Надалі Ольга Полюк, в тому числі і на власному прикладі, висловила переконання про те, що в місті ростуть сильні, спритні й сміливі діти , а регулярні заняття спортом допомагають їм заряджатися надзвичайними емоціями від насиченого енергією перемоги духу суперництва.

Відповівши на ряд запитань присутніх про цікаві випадки на змаганнях за кордоном, Ольга продемонструвала деякі акробатичні вправи, які підтвердили її майстерність, та запросила бажающих з числа вихованців ЗДО спробувати виконати певні гімнастичні елементи, що залюбки зробили  десяток дітей.

Представники відділення НОК України з метою подальшого розвитку спортивних вмінь та навичок, виховання спритності, сміливості, відповідальності та розширення  пізнання олімпійського руху подарували закладу м’ячі, спортивну літературу, поліграфічну продукцію з олімпійською символікою.

Після проведення символічної естафети передачі олімпійського вогню між поколіннями, відбулися фотографування з уславленою олімпійкою і  традиційне фото у стрибку на фоні тематичного банера.

На завершення дійства з розгорнутими Державним прапором України та прапором НОК України присутні підтримали національну збірну, яка наразі виступає на ІV зимових Юнацьких Олімпійських іграх в Канвондо.

Від admin