З метою підтримки національної команди на престижному міжнародному форумі – IV зимових Юнацьких Олімпійських ігор у Кореї, розвитку олімпійського руху в Україні, сприяння вихованню почуття патріотизму, гордості за свою державу, формування позитивного відношення до здорового способу життя, вшанування уславлених особистостей спорту, відділення НОК України в Хмельницькій області організувало і проводить в різних подільського краю церемонію «Свято олімпійського прапора».

Так, на майданчику перед Хмельницьким обласним центром фізичного виховання учнівської молоді відбулося урочисте підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету зі спортсменами  вказаного закладу. 

Участь у святковому заході взяли члени відділення НОК України в Хмельницькій області, представники обласних фізкультурно-спортивних товариств України та федерацій, олімпійці.

На початку дійства присутні вшанували пам’ять загиблих від російської агресії.

Почесну місію підняття прапорів здійснили: чотириразова учасниця зимових Олімпійських ігор (2010 – 2022 р.р.), призерка чемпіонатів світу, етапів Кубків світу та Європи з фристайлу (акробатика) Ольга Полюк та стипендіат відділення НОК, призер всеукраїнських змагань з вільної боротьби Олександр Михайлюк.

У своєму виступі голова відділення НОК України в Хмельницькій області Віталій Огон побажав юним спортсменам гідно представити нашу державу на міжнародному рівні в Канвондо, отримати змагальний досвід для подальшого  вдосконалення і досягнення вагомих здобутків на дорослому рівні, як це вдалося зокрема титулованому подружжю з Хмельницького: плавцю Михайлові Романчуку – чемпіону Юнацьких Олімпійських ігор – 2014 та призеру Олімпійських ігор Токіо-2020 і легкоатлетці Марині Бех –Романчук (переможниці ХІ Європейського юнацького фестивалю-2011 та віцечемпіонці світу 2023).

Надалі в офісі відділення НОК України в присутності журналістів місцевих ЗМІ Віталій Огон відзначив заслуженого майстра спорту Ольгу Полюк премією за здобутки на міжнародних змаганнях в зимовому сезоні 2022-2023.

А напередодні відкриття IV зимових Юнацьких Олімпійських ігор керівники відділення НОК України завітали на ковзанку «Льодовий період» в парку Івана Франка в Хмельницькому, де провели церемонію

«Свято олімпійського прапора» з юними спортсменами обласної федерації хокею на льоду.

Перший заступник голови відділення НОК України Віктор Флентін -факелоносець Ігор ХХІІ Олімпіади-1980, розпочав символічну естафету олімпійського вогню , яку підхопили  хокеїсти і здійснили  проїзд з запаленим факелом і прапорами на ковзанці.

Після проведення показового тренування ,юні спортсмени отримали сувенірну продукцію з олімпійською символікою .

Від admin