Перші зимові Олімпійські ігри відбувалися в Шамоні (Французька республіка) з 25 січня по 5 лютого 1924 року.

З метою популяризації та розвитку олімпійського руху, розширення світогляду про зимові види спорту, стимулювання пізнавальної і соціальної активності громадян в період наближення і проведення IV зимових Юнацьких Олімпійських ігор (19 січня-1 лютого 2024 року, провінція Канвондо Республіка Корея), залучення населення подільського краю до регулярних занять фізичною культурою і спортом проведено обласну вікторину знавців олімпійського руху «100 років Білим Олімпіадам» .

Відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області в період з 12 січня по 12 лютого отримало заявки з відповідями на вікторину від 59 учасників.

Комісія з нагороджень, преси та комунікації відділення, враховуючи кількість і повноту наданих правильних відповідей на 20 запитань вікторини щодо особливостей організації та проведення перших зимових Олімпійських ігор, вагомих досягнень видатних українських спортсменів, в тому числі представників Хмельниччини, на зимових Олімпіадах, Паралімпіадах, Юнацьких Олімпійських іграх, кращими ерудитами визнала:

Cімону Балагуру (м. Хмельницький, 16 років) – 1 місце;

Владислава  Антонюка (м. Хмельницький, 22 роки) – 2 місце;

Юрія Гринника (м. Хмельницький, 63 роки) – 3 місце;

Юрія Жмурка (м. Хмельницький, 53 роки) – 3 місце.

Усі вони будуть нагороджені дипломами й медалями відповідних ступенів та цінними подарунками.

Пам’ятні дипломи та заохочуючи призи отримають наймолодший – Тимур Базилик (м. Хмельницький, 9 років) і найдосвідченіший – Олександр Ковтонюк (м. Хмельницький, 72роки) учасники вікторини.

Крім того, сувенірною олімпійською продукцією вирішено додатково відзначити: Ларису Дудко (с. Капустяни, Новоушицької ОТГ, Кам’янець-Подільського району, 50 років), Іллю Саада-Еддін-Кривенка (м. Хмельницький,14 років), Юлію Бучківську (с. Думанів, Кам’янець-Подільського району, 52 роки),Ольгу Рибак  (м. Хмельницький, 40 років).

Про час і дату урочистої церемонії нагородження лауреатів вікторини буде повідомлено додатково.

ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ ВІКТОРИНИ

Від admin