Минулими вихідними у Старокостянтинові, що на Хмельниччині, за підтримки регінального відділення Національного олімпійського комітету України відбувся 11 відкритий обласний меморіал з легкої атлетики пам’яті Героя України, Героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука, колишнього вчителя фізики місцевої гімназії, котрій присвоєно його ім’я, та захисникам України.

Позмагатись з однолітками у 6-х видах на бігових доріжках та в секторах манежу місцевої дитячо-юнацької спортивної школи виявили бажання 138 юнаків і дівчат 2009 року народження і молодші, які представляли ДЮСШ дев’яти територіальних громад та районів Хмельниччини  .

На урочистому відкритті юних спортсменів привітали організатори та почесні гості заходу: директор Старокостянтинівської ДЮСШ Майя Булавко, заступник міського голови Валентина Камінська, вдова Героя України – Тетяна Бондарчук, побратим Героя- Юрій Кравчук, перший заступник голови відділення НОК України в області Віктор Флентін, головний суддя змагань – заслужений тренер України з легкої атлетики Володимир Гоняк.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні та російсько-української війни.

Виступаючі, зокрема, відзначили, що проведена кілька років тому реконструкція легкоатлетичного ядра місцевого стадіону на 9 бігових доріжок з сучасним синтетичним покритям та інвентарем наразі надає можливість, тренуючись в хороших умовах, примножити вагомі досягнення вихованців спортшколи: олімпійців Анатолія Бондарчука, Андрія Соколовського, Віктора Черниша, майстрів спорту міжнародного класу Віктора Болкуна, Олександра Вербицького, теперішніх членів збірної національної команди України-Миколи Нижника та Наталії Юрчук (Ручківської). Зокрема, колектив Старокостянтинівської ДЮСШ здобув перемоги на Командному чемпіонаті України серед ДЮСШ вікової групи U18 (вересень 2023 р, м. Львів) та серед ДЮСШ вікової групи U16 (січень 2024 р, м. Львів).

У ході безкомпромісної боротьби найкращих результатів досягли і стали переможцями:

Дарина Купчинська, м. Старокостянтинів (стрибки у висоту та довжину, штовхання ядра);

Олександр Васілінчук, м. Нетішин (біг на 60м та 800м, стрибки в довжину);

Марія Побережник, м. Старокостянтинів (біг на 800м);

Марія Мельник м. Шепетівка (біг на 60м);

Віталій Тарасюк, м. Старокостянтинів (спортивна ходьба на 3000м);

Дарина Козка, м.Славута (спортивна ходьба на 2000м);

Нараєвський Сергій, м. Старокостянтинів (штовхання ядра);

Захар Червятюк м. Ізяслав (стрибки у висоту).

Всі призери отримали грамоти, медалі, кубки від організаторів змагань.

Крім того, подарунками відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області відзначені медалісти чемпіонату України серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву з легкої атлетики у приміщенні (9-11 лютого, м. Львів): Дарина Купчинська (1 місце в п’ятиборстві), Віталій Тарасюк (1 місце в спортивній ходьбі на 3000 м з рекордом України серед юнаків U16), Олександр Васілінчук (2 місце в бігу на 400 м) та Дарина Козка (3 місце в спортивній  ходьбі на 3000м), а також наставник команди-переможниці зі Старокостянтинова того чемпіонату серед усіх ДЮСШ України Володимир Гоняк.

Від admin