Напередодні Міжнародного дня спорту в офісі відділення Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області відзначили переможців обласної вікторини знавців олімпійського руху «100 років Білим Олімпіадам».

Вікторину було проведено з метою популяризації та розвитку олімпійського руху, розширення світогляду про зимові види спорту, стимулювання пізнавальної і соціальної активності громадян в період IV зимових Юнацьких Олімпійських ігор (19січня-1лютого 2024року, провінція Канвондо Республіка Корея), залучення населення подільського краю до регулярних занять фізичною культурою і спортом.

Отримавши заявки  від 59 учасників, комісія з нагороджень , преси та комунікації  відділення , враховуючи кількість і повноту наданих правильних відповідей на 20 запитань вікторини  щодо  особливостей організації та проведення перших зимових Олімпійських ігор, вагомих досягнень  видатних українських   спортсменів, в тому числі представників Хмельниччини, на зимових  Олімпіадах , Паралімпіадах, Юнацьких Олімпійських іграх, визначила найкращих і запросила їх для нагородження.

Церемонію вшанування переможців провели: перший заступник голови відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін та заслужена майстер спорту Ольга Полюк – член збірної команди України з фристайлу (акробатика) з 2005 року, чотириразова учасниця зимових Олімпійських ігор (2010,2014,2018 2022р.р.), призерка чемпіонату світу, етапів Кубків світу, Європи та Північної Америки .

Тож дипломи і медалі відповідних ступенів та подарунки з їх рук отримали:

1місце-Cімона Балагура (м. Хмельницький, 16 років, учениця 10 класу спеціалізованої загальноосвітньої школи№12),

2місце-Владислав  Антонюк (м. Хмельницький, 22 роки),

3місце-Юрій Гринник (м. Хмельницький, 63 роки), 

 3 місце-.Юрій Жмурко (м. Хмельницький, 53 роки).                                                          

Дипломи лауреатів вікторин та заохочуючи призи дістались: наймолодшому-Тимуру Базилику (м. Хмельницький, 9 років) і найдосвідченішому -Олександру Ковтонюку (м. Хмельницький, 72 роки) , який, до речі, виявився одним із трьох рідних братів, котрі  8-9 липня 1980 року були факелоносцями естафети олімпійського вогню напередодні Ігор ХХІІОлімпіади,  Іллі Саад-Еддін-Кривенку (м. Хмельницький,14 років та Ользі Рибак( м. Хмельницький, 40років).

Про час і дату нагородження  ще двох лауреатів- Ларису Дудко (с.Капустяни,50 років) та Юлію Бучківську (с. Думанів, 52 роки)  з Кам’янець-Подільського району буде повідомлено додатково.

Ще один диплом та волейбольний м’яч за перемогу в конкурсі «Приз за правильну відповідь», який було проведено з Хмельницькою міською телерадіокомпанією« Місто», отримав Олександр Рудик.

Крім того, всім присутнім призерам та лауреатам було вручено настінний Календар- 2024  з світлинами спортсменів Хмельниччини, котрі  в минулому році відзначилися на всеукраїнських і міжнародних аренах , в тому числі і з титулованою Ольгою Полюк.

Примірник календаря зі своєю фотографією  отримав і хмельничанин Олександр Маковей- капітан збірної України на мультиспортивному міжнародному турнірі серед ветеранів і військовослужбовців Invictus Games (Ігри Нескорених), який у німецькому Дюссельдорфі здобув  «золото» в штовханні ядра .

В подальшому спілкуванні у дружній обстановці присутні мали змогу ознайомитися з експонатами виставки про зимові види спорту, розгорнутої в офісі, надати інтерв’ю представникам ЗМІ, зробити фото на згадку.

Від admin