Будапешт прийняв етап Європейського циклу U23 з фехтування на шпагах, який зібрав 237 учасників у чоловічому турнірі та 149 – у жіночому.

При цьому від України в угорській столиці виступили 22 шпажисти й 27 шпажисток, які вибороли одразу дві золоті медалі

Так, 16-річна Анна Максименко зі Львова стала переможницею індивідуальних змагань. У групі українка виграла чотири бої з п’яти й відібралась до туру прямого вибування під 28-м номером посіву.

Уже в 1/64 фіналу Максименко перемогла німкеню Джулію Албрехт (15:3), а далі вибила з боротьби угорку Босіліку Фекете (15:9), сербку Катаріну Кнежевич (15:5) і  швейцарку Солен Массере (15:9). Звитяга ж над португалкою Марією Алвім (15:13) гарантувала Анні потрапляння до четвірки найсильніших.

У поєдинку за вихід у фінал, своєю чергою, Максименко була сильнішою за швейцарську шпажистку Вані Гонью (15:9), а в бою за «золото» з розривом в один укол здолала іншу представницю Швейцарії, 23-річну  Ангеліну Фавр (15:14).

Після перемоги Максименко в особистій першості українські шпажистки також здобули «золото» і в командному турнірі,де відзначився колектив UKR 2 за який виступала  вихованка хмельницького ФК, “Alter Ego “ Устіна Огон . 

Так, збірна UKR 2 у складі Катерини Коротецької, Олександри Романової, Устіни Огон і Софії Сіденко стартувала з перемоги над Іспанією (45:38), після чого виграла в других номерів посіву, угорської команди DSC-SI (45:43), та ще в однієї угорської четвірки, VASAS (45:35).

У фіналі ж українські фехтувальниці здолали естонок на чолі з олімпійською чемпіонкою Токіо Іріною Ембріх. Фінальна зустріч завершилась із рахунком 45:39 на користь українок.

ФК, “Alter Ego “.

Шпага, жінки (командні)

1.UKR 2 (Катерина Коротецька, Олександра Романова, Устіна Огон, Софія Сіденко)

2. EST

3. MTK

5. UKR (Аліна Дмитрук, Анна Максименко, Поліна Кулешова, Марія Волошина)

6. UKR 3 (Катерина Ламза, Ганна Петренко, Марія Середа, Міра Юсеф

Від admin