Вихованець хмельницького волейболу, капітан збірної команди України Олег Плотницький вперше виграв чемпіонат Італії з волейболу.

«Перуджа» українського догравальника у фінальній серії Суперліги здолала “Монцу” у чотирьох матчах.

В регулярному чемпіонаті «Перуджа» посіла друге місце, здобувши 16 перемог у 22 матчах. На старті плей-оф команда Плотницького пройшла «Верону» (3:0 у серії), а у півфіналі переграла у чотирьох поєдинках «Мілан» (3:1).

Суперником «Перуджі» у фіналі стала «Монца» –  п’ята команда регулярного чемпіонату, яка у півфіналі вибила переможця основної частини сезону «Трентіно» (3:1).

Плотницький взяв участь у всіх поєдинках фінальної серії, продемонструвавши вній такі показники.

«Перуджа» відкрила рахунок у серії на власній арені, здолавши «Монцу» у чотирьох сетах. Олег Плотницький став найрезультативнішим гравцем першого поєдинку у складі своєї команди – 18 очок.

У другому матчі «Монца» зуміла зрівняти рахунок у серії завдяки перемозі у вирішальному сеті – 3:2. Для Плотницького ця гра стала найгіршою за результативністю у фіналі – лише чотири очки.

Реабілітувався у третьому поєдинку: приніс команді 14 очок, а «Перуджа» повернула перевагу у серії, здобувши ще одну перемогу у чотирьох партіях.

У четвертому матчі «Перуджа» програла перший сет, однак після цього взяла три наступні партії і оформила титул. Плотницький у заключній грі сезону набрав дев’ять очок..

MVP фінальної серії став одноклубник Плотницького Сімоне Джанеллі. Олег в 11 матчах плей-оф 2023/24 приніс «Перуджі» 144 очки – третій результат у команді.

Отже, у нинішньому сезоні «Перуджа» оформила «золотий дубль»: окрім Суперліги, виграла Кубок Італії, а Плотницький був визнаний MVP турніру.

Плотницький здобув дев’ятий трофей у складі «Перуджі» та четвертий – у нинішньому сезоні. В активі українця також дві перемоги на клубному чемпіонаті світу, чотири Суперкубка Італії та два Кубка Італії.

Трофеї Олега Плотницького у «Перуджі»

  • сезон 2019/20: Суперкубок Італії
  • сезон 2020/21: Суперкубок Італії
  • сезон 2021/22: Кубок Італії
  • сезон 2022/23: Суперкубок Італії
  • сезон 2022/23: клубний чемпіонат світу
  • сезон 2023/24: Суперкубок Італії
  • сезон 2023/24: клубний чемпіонат світу
  • сезон 2023/24: Кубок Італії
  • сезон 2023/24: чемпіонат Італії

Від admin