Днями начальник Хмельницької обласної адміністрації  Сергій Тюрін зустрівся з титулованою легкоатлеткою краю Мариною Бех-Романчук  і вручив сертифікати на отримання фінансової допомоги у розмірі по 100 тисяч їй та чоловіку-плавцю Михайлу Романчуку, які виконали нормативи  для участі в Іграх ХХХІІІ Олімпіади, що відбудуться з 26 липня по 11 серпня поточного року в столиці Франції Парижі.

Для подружжя Романчуків  Олімпіада-2024  стане третьою. На попередніх Олімпійських іграх (2021 рік, Токіо) Марина посіла 5 місце в стрибках у довжину, а Михайло здобув 2 медалі в плаванні вільним стилем на дистанціях 1500 м (срібну) та 800м (бронзову) .

Наразі талановита хмельницька легкоатлетка  має іменну ліцензію у потрійному стрибку і сподівається ще в червні вибороти норматив в стрибках у довжину. Михайло виконав нормативи в трьох дисциплінах плавання на 400, 800 та 1500метрів вільним стилем. Обоє залишаються поки що єдиними представниками Хмельниччини  зі 100 українських спортсменів, що відібрались на Олімпіаду.

Надіємось що ця фінансова підтримка  подружжю допоможе  краще підготуватися до головного старту в 2024 році і  здобути нові перемоги для України. Вони – наша гордість і приклад для наслідування!

Від admin