Після завершення відбіркового циклу на Олімпіаду-2024 Міжнародний олімпійський комітет надсилав запит до міжнародних федерацій щодо підтвердження участі спортсменів  на ХХХІІІ Іграх. У разі відмови інші Національні олімпійські комітети могли здобути ліцензію шляхом перерозподілу.

Ліцензію на Олімпіаду-2024 у чоловічій каное-одиночці за континентальною квотою для Океанії мало вибороти Самоа. Проте місцева федерація відмовилася від неї, після чого ту ж відповідь дали у федерації Австралії.

Після відмови Австралії квоту Океанії вирішили розподілити за підсумками чемпіонату світу-2023. На тому турнірі першу непрохідну позицію займав представник України Павло Алтухов.

Відтак, саме завдяки виступу Алтухова на ЧС-2023 Україна й  здобула квоту у каное-одиночці (1000 м). У Федерації каное України повідомили, що отримали підтвердження від Міжнародної федерації і вирішили, що на Олімпіаду відправиться саме Алтухов.

“Іншого варіанту, як формального, так і неформального, немає, крім Павла Алтухова. Саме він посів восьме місце на цій дистанції в Дуйсбурзі . Саме він переміг на Кубку України весною цього року. Тож саме він і поїде на Олімпіаду. Додатковим аргументом є те, що Павло також був учасником європейської олімпійської кваліфікації”, — пояснив головний тренер збірної Ігор Нагаєв.

Для 28-річного Алтухова, який є вихованцем Хмельницької школи веслування, а наразі представляє Полтавську область, Олімпіада-2024 стане третьою у кар’єрі. У 2016 році він зупинився за крок від нагороди — посів четверте місце у каное-одиночці на 1000-метрівці.

Павло  прокоментував здобуття ліцензії на Олімпіаду-2024.

Цікаво, як наші дії зроблені в минулому, можуть впливати на наше майбутнє. Зараз я радий, що так. Радий, що важка праця, яку я проробив, дала свої плоди. Нехай у такому форматі, значить на це воля Божа, і таким є мій шлях», – сказав Алтухов.”

Вітаємо Павла та його наставників –членів родини Жиляєвих, з можливістю гідно представити Україну на Олімпіаді в Парижі!

Від admin