26 червня в Хмельницькому університеті економіки і підприємництва проведено Олімпійський день.

В оновленому спортивному залі навчального закладу на зустріч з першим заступником відділення Національного олімпійського комітету Віктором Флентіним зібралися студенти – першокурсники.

Під час з спілкування з ним – відомим краєзнавцем спортивного руху в краї, присутні мали змогу поповнити свої пізнання в галузі розвитку спорту.

Їм була надана інформація про заснування Олімпійських ігор в Стародавній Греції та їх відродження в червні 1894 року, підкреслено важливість спорту для здоров’я, розвитку та міжнародного спілкування та ключові цінності, на яких ґрунтується олімпійський рух – взаємоповага, дружба та чесна гра.

Тема цьогорічного Олімпійського дня «Давай рухатись та святкувати» дала підстави згадати титулованих подільських атлетів, які вже відзначилися медальними здобутками на Олімпійських іграх 1972-2021років та тих, хто виступатиме на Іграх ХХХІІІ Олімпіади в Парижі, зокрема вихованців ДЮСШ Хмельниччини: легкоатлети Марина Бех-Романчук, Вікторія Ткачук, Людмила Оляновська, фехтувальниця на шаблях Аліна Комащук, веслувальник на каное Павло Алтухов та плавець Михайло Романчук.

Зі студентами проведено Олімпійську вікторину і відзначено найкращих ерудитів сувенірною продукцією з логотипом заходу.

Після проведеної символічної естафети Олімпійського вогню з запаленим смолоскипом відбулося фотографування з Державним  прапором України та НОК України на підтримку всіх 140 членів збірної національної команди, що виступатиме в Парижі-2024.

Нехай кожен Олімпійський день нагадує нам про наші спортивні цінності та надихає нас до подальших досягнень у спорті та в житті!

Від admin