У Кам’янці-Подільському відбувся благодійний забіг «Стрімка лань» на підтримку пораненого бійця Валерія Одайника. Захід пройшов під гаслом «Гості біжать і громада біжить — родині Одайників буде де жить!».

Забіг був організований  партнерською спільнотою  за підтримки міської ради і регіонального відділення НОК України.

Біля 1000 учасників різного віку (учні, студенти, військові, небайдужі містяни та гості міста над Смотричем ) долали дистанції 3 або 12 кілометрів, стартувавши від Європейської площі. Там же, на  фініші отримали патріотичну медаль,cвідоцтво і презенти від благодійників,а призери-ще й медалі та оригінальні статуетки. Організатори подбали про козацькі частування, музичний супровід та фотозони.

Лідером  забігу і переможцем на дистанції 3 км став почесний гість заходу випускник Кам’янець-Подільського національного університету, а нині голова відділення НОК України в Чернівецькій області, чемпіон світу та Європи  з легкої атлетики, олімпієць Іван Гешко, який у своєму привітанні закликав присутніх підтримувати рухову активність і отримувати позитивні емоції попри страшні події в Україні.

За словами організаційного делегата забігу, члена відділення НОК України в Хмельницькій області Леоніда Гурмана, зібрали 465 000 гривень, які підуть на перший внесок для придбання житла Валерію Одайнику.

30 квітня минулого року в Кам’янці-Подільському також провели перший благодійний 2-кілометровий забіг на його моральну та матеріальну підтримку. Тоді збирали кошти на реабілітацію важкопораненого захисника, який потребував протезування.

Гарний настрій бігунам забезпечили співорганізатори та благодійники:

Voltaira, Expert, ЦКіМ Розмай, Сувенірщик, L’umore, Сто пудів, ГО «Кам’янець -Подільський РАТУША», Vitamin.A, Adjanta, VAV Synergi, Червоний хрест, ОНТЦ 143 “Поділля”, Сувенірщик, Виноградна садиба Онищуків, Рекламний цех.

 Довідково

38-річний Валерій Вікторович Одайник  працював  викладачем  фізичного виховання і тренером баскетбольної команди Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Вступити до лав ЗСУ вирішив ще 2020-го року. В 2021-му він вирішив вступити до лав ЗСУ і за рік із командира взводу став командиром навчального курсу. А з початком широкомасштабної війни пішов із побратимами на фронт. 26 січня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута разом із групою розмінування підірвався на протитанковій міні, отримав множинні тяжкі поранення. У військовому госпіталі його прооперували, довелось ампутувати нижні кінцівки, палець на руці. Захисник досі проходить складний курс реабілітації.  Йому зробили 14 операцій та встановили протези.

Підлікуватися і повернутися назад у частину – такий план Валерія, якщо дозволить стан здоров’я. Каже, що там йому вже створюють умови для проходження подальшої служби, не хочуть відпускати. За контрактом йому залишилося служити ще три роки. Водночас за Валерієм Одайником зберегли робоче місце і в університеті. І теж кличуть повернутися. Дуже підтримують і колеги, і дружина з дітьми.

Від admin