Олімпійський день під гаслом «Передай вогонь Перемоги» 14 червня став справжнім святом у пришкільному таборі«Веселка»на території ліцею № 15 імені Олександра Співачука Хмельницької міської ради.

До відпочиваючих в таборі 4-5 класників завітали: перший заступник відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області Віктор Флентін та голова правління ГО «Хмельницька обласна організація ветеранів спорту» Сергій Флентін.

На зустрічі, що відбулася в актовій залі ліцею діти поповнили свої знання про олімпійський рух.

Представники відділення НОК зокрема розповіли про роль видатного французького громадського діяча П’єра де Кубертена у створені 130 років тому назад Міжнародного олімпійського комітету і проведені перших Олімпійських ігор сучасності, про участь в Іграх українських спортсменів.

Особливо дітей захопила Олімпійська вікторина про видатних спортсменів Хмельниччини,адже лише в місцевому національному університеті навчалось 15 олімпійців, серед яких олімпійські чемпіони: веслувальник-байдарочник Сергій Нагорний,важкоатлет Тимур Таймазов,фехтувальниці на шаблях Галина Пундик та Ольга Жовнір.

Найбільш активні ерудити отримали поліграфічну продукцію з олімпійською символікою.

Яскраве дійство завершилося олімпійською руханкою і символічною естафетою олімпійського вогню з запаленим смолоскипом на підтримку української національної команди зразка 2024 року, яка з 26 липня по 11 серпня виступатиме на Іграх ХХХІІІ Олімпіади в Парижі.

Від admin