З 12 по 16 червня в Києві відбувся заключний- V етап проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» сезону 2023/2024 під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО» за участю команд навчальних закладів середньої освіти, котрі перемогли на обласному рівні.

Захід проводився з метою збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя.

Майже півроку щколярі в усіх куточках України змагалися у п’яти видах спорту: баскетболі, волейболі, футзалі, спортивному орієнтуванні та черліденгу.

Амбасадорами проєкту в масштабах України стали 19 титулованих і популярних вітчизняних спортсменів, cеред  яких  2 подолян: легкоатлетка Марина Бех-Романчук та найкращий волейболіст країни 2022 та 2023років Олег Плотницький.

Проєкт подарував учасникам не лише емоції та враження, але й можливість продемонструвати свої спортивні таланти, знайти нових друзів та здобути цінний досвід.

Хмельницька область на V етапі була представлена такими командами :

Футзал – Волочиський НВК;

Спортивне орієнтування – Комунальний заклад загальної середньої освіти “Ліцей № 7 Хмельницької міської ради”;

Волейбол (дівчата) – Голосківський ліцей;

Волейбол (юнаки) – Дунаєвецький ліцей № 4;

Баскетбол (дівчата) – Сатанівський ліцей;

Баскетбол (юнаки) – Кам’янець-Подільський ліцей.

У підсумку найкраще змогли виступити волейболісти, котрі увійшли до числа призерів і повернулись дождому з нагородами.

Дівчата з Голосківського ліцею Меджибізької тергромади послідовно здолали  4 команди:Ліцей №14 “Здоров’я”, м.Полтава -2:1, Рівненський ліцей №25-2:0, Запорізький колегіум “Мала Гуманітарна академія”-2:0, Стрийський ліцей ім. Андрія Корчака ,Львівська область-2:0 і стали золотими медалістами.

А юнаки з Дунаєвецького ліцею №4 обіграли 3 команди:

Солонянський ліцей, Солонянська ТГ, Дніпропетровська область-2:1,Лцей “Успіх”, м. Вільнянськ, Запорізька область-2:0, Чернівецький ліцей №10-2:0,і поступившись у фіналі ровесникам з Бершадського ліцею, м. Бершадь, Вінницька область-1:2, виграли “срібло”.

Cкромніші результати у баскетболістів: дівчата з Сатанівського ліцею впевнено обіграли Плугатарський ЗЗСО, Талалаївська ТГ, Чернігівська область-36:13, проте у наступному поєдинку влучнішими виявилися спортсмени з Ізмаїльського ліцею №6, м. Ізмаїл,  Одеська область-27:41.

А юнаки з Кам’янець-Подільського ліцею вже  в першій грі програли команді з Барського ліцею №4, м. Бар, Вінницька область-48:74.

Футзалісти з Волочиського НВК, розгромивши Бобринецький ліцей №1, Бобринецька ТГ, Кіровоградська область-9:1,не встояли перед командою з Черкаської ЗОШ №30 ,Черкаська область-1:4.

На жаль, більшість хмельницьких  орієнтувальників захворіли безпосередньо в столиці і вся команда вимушена була знятись зі змагань.

 Та все ж варто подякувати  юним спортсменам з Хмельницької області, які, попри всі складнощі, гідно представили регіон.

Від admin