З фінського  міста Рованіємі з нагородами світової першості та позитивними емоціями повернувся додому хмельничанин Микола Кожан.

Цей 72-річний майстер спорту СРСР з результатом  в сумі двоборства 160кг  (повторення його ж рекорду України ), став переможцем у віковій групі 70-74р,вагової категорії до 73кг чемпіонату світу з  важкої атлетики серед ветеранів.  

Він був кращим у  і в окремих  двох вправах : ривку  та поштовху.  При цьому,  покращив на  1кг  рекорд світу у ривку, довівши його до75кг.Попередній був встановлений Кожаним в листопаді минулого року в Польщі також на чемпіонаті світу .

Довідково

Микола Кожан долучився до ветеранського спорту після тривалої перерви в 2011році і з тих пір поступово увійшов до числа лідерів на всіх найпрестижніших   міжнародних   змаганнях , де брав участь . В його доробку є перемоги  на трьох чемпіонатах світу, Всесвітніх іграх майстрів, континентальних першостях.

Виступати на змаганнях налаштований і надалі, допоки  дозволить стан здоров’я  і фінансові можливості.

Тож вітаючи  ветерана спорту з черговим тріумфом на міжнародній арені, бажаємо активного довголіття, залишатись взірцем для наслідування  молодому поколінню хмельничан.

Від admin