18 вересня у Військовому ліцеї Державної прикордонної служби України (м. Хмельницький ) відбулося захопливе спортивне свято “Олімпійський рух”,

До ліцеїстів завітали представники відділення НОК України в Хмельницькій області, які спільно з Хмельницьким обласним центром фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” та викладачами закладу провели цей спортивно-пізнавальний захід ,створюючи  атмосферу, притаманну Олімпійським іграм: з символічним пронесенням олімпійського вогню, підняттям  Державного прапора України ,прапорів НОК України та Державної прикордонної служби України.

Під час урочистого відкриття свята перший заступник Відділення НОК Віктор Флентін проінформував ліцеїстів-здобувачів освіти з різних куточків країни, про Олімпійський рух на Хмельниччині, титулованих спортсменів ,котрі наразі проживають в Хмельницькому  (веслувальники Сергій Нагорний, Дмиро Янчук, фристайлістка Ольга Полюк) і є його гордістю та запросив відвідати спортивні заклади обласного центру для можливого вибору улюбленого виду  для подальшого вдосконалення під наглядом досвідчених фахівців. А для безпосередньої наглядності вихованці ДЮСШ  “Авангард” (тренер Володимир Оніщук) провели показові виступи з дзюдо та самбо.

Після загальної розминки, вихованці ліцею змагалися у різних особистих (підтягування на поперечині, поштовх  гирі) та командних(регбі-5,флорбол,волейбол та баскетбол)  дисциплінах , демонструючи власну фізичну підготовку та волю до перемоги.

Найбільше  позитивних емоцій викликало в учасників команд і вболівальників  змагання в перетягуванні канату, з проявом   не лише фізичної сили, але й швидкості, спритності та витривалості.

Всі призери змагань відзначені  керівництвом ліцею грамотами і медалями, а також сувенірною продукцією Відділення НОК України.

Від admin