З 16 по 23 вересня в хорватському місті Метковіч тривав чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное на марафонські дистанції.

532 веслувальники з 40 країн боролись за медалі  на короткій (3,4км) та довгих (від 11,8км до 29,6км) дистанціях) з перебіжками в трьох вікових групах: юніори, молодь до 23 років і дорослі.

Україну представляли 20 спортсменів, які стартували в 20 видах програми.  

Завоювавши 1 золоту, 3 срібні та 2 бронзові нагороди збірна України посіла 7-е місце в медальному заліку. Загалом 13 команд світу здобували медалі на цьогорічному світовому чемпіонаті.

Варто відзначити, що іменита українська спортсменка з Енергодара Людмила Бабак здобула свій 7-й поспіль титул чемпіонки світу з марафону (на довгій дистанції).

В складі команди України були і чотири студенти Хмельницького національного університету, які зробили свій внесок у загальний виступ Українців

Найкращий результат в каное-одиночці показала Анастасія Дежицька. Вона виборола срібну нагороду на дистанції 11,8 км серед молоді. Тетяна Зозуля у цьому ж заїзді каное-одиночок фінішувала дванадцятою. Артем Мельник  у каное-одиночці серед молоді на дистанції 22,6 км посів одинадцяте місце, а Микола Мельник в екіпажі байдарки-двійки на дистанції 29,6 км серед чоловіків став вісімнадцятим.

Від admin