ЯнчукЗа підсумками спортивного травня найкращим спортсменом місяця в Україні визнано чемпіона Європи з веслування на каное Дмитра Янчука. Особистий наставник каноїста Микола Мацапура став найкращим тренером останнього місяця весни.

 

 

Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каное, який відбувся в чеському Рачице, Дмитро Янчук продемонстрував чудовий результат, повернувшись додому з повним комплектом нагород.

В дуеті з львів’янином Тарасом Міщуком у веслуванні серед каное-двійок на дистанції 1000 м Дмитро здобув медаль найвищого ґатунку. Це «золото» стало найвагомішим досягненням серед українських спортсменів в олімпійських видах програми в травні.

На дистанції 500 м вони ж поповнили скарбничку української збірної «сріблом».

У веслуванні на каное-четвірок на 1000 м українська команда у складі того ж Дмитра Янчука та Ельнура Ахадова, Дениса Коваленка, Едуарда Шеметила здобула бронзову медаль.

Нині Дмитро студент Хмельницького національного університету (перший тренер Наталія Жиляєва), виступає за Полтавщину та Хмельниччину.

Відзначимо, що для Дмитра Янчука це перше високе визнання Національного олімпійського комітету України, якого ніхто зі спортсменів нашої області ще не досягав.

Від admin