Вадим_Лонс_кий_попередуЮнацький чемпіонат України на кіровоградському стадіоні «Зірка» став останнім етапом відбору для вітчизняних легкоатлетів до світового форуму серед однолітків. Тож 575 спортсменів 1998 року народження і молодші з усіх куточків нашої держави вийшли на бігові доріжки та в сектори, щоб визначити найкращих.

Певну інтригу створили наші стрибуни у довжину. Зокрема, в кваліфікаційних стрибках вранішньої програми у дівчат відзначилася хмельничанка Анастасія Колотій, котра вже в першій спробі з найкращим результатом (5 м. 84 см.) відібралась до фінальної дванадцятки. Під час вечірніх виступів їй – фаворитці змагань, не вдалося чітко потрапляти на планку відштовхування. То ж у підсумку судді зафіксували у найкращій із шести виконаних спроб 5 м. 63 см., що дозволило Насті посісти 5 місце. Від третьої призової позиції відділив лише 1 сантиметр.

Ще один вихованець Вадима Крушинського ледь не зазнав чергової невдачі. Це Владислав Петровський з обласного центру, який зі скромним доробком у 6 м. 17 см. замкнув чільну 12-ку. згодом він ще пробіг 100-метрівку за 11, 87 сек. Ввечері Влад зміг значно додати і вийти на 6 місце у турнірі стрибунів (6 м. 72 см.).

А надії на медаль виправдав старосинявець Вадим Лонський, який лише 0,9 сек. програв чемпіону з Волині на фініші дистанції 3000 метрів (8 хв. 57,73 сек.) і виборов «срібло». Тренує його у групі перспективних юнаків Іван Чорний. 9 місце у бігу на 1500 м. зайняв свутчанин Дмитро Іванчук.

А кваліфікаційні нормативи на чемпіонат світу зуміли виконати наші земляки, котрі нині підвищують свою майстерність у вищих училищах фізичної культури за межами Хмельниччини.

Це Едуард Забуженко з Хмельницького (перший тренер Олена Лещенко) – чемпіон у спортивній ходьбі на 10 000 м. (46 хв. 39,20 сек.) та Іванна Аврамчук з Полонщини (перший тренер Лідія Івчук) – срібна призерка у бігу на 400 м. (55,41 сек.) та бронзова медалістка у бігу на 200-метрівці (25,03 сек.). Обоє зараз є представниками Київської області.

«Срібло» Захара Міщенка зі Старосинявщини у метанні 700-грамового списа (64 м. 38 см.), котрий нині виступає за столицю, стало додатком до путівки на юнацький чемпіонат світу, що 15-19 липня прийматиме м. Калі (Колумбія), де честь України будуть захищати 19 атлетів.

Віктор Флентін

Від admin